Sardelet jo vetem qe ulìn nìvelìn e kolesterolìt dhe trìglìcerìdeve, por bejne te mundur dhe uljen e nìvelìt

Sardelet janë të mbushura me lëndë ushqyese të rëndësishme, gjë që i bën ato një burim kryesor ushqimor.

Për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore omega-3, proteinave, vitaminës B12 dhe selenit, sardelet janë kujdestarë shumë të fuqishëm të shëndetit.

Nëse konsumohen rregullisht, mund të kontribuojnë në përmirësimin e të gjithë organizmit dhe këto janë përfitimet:

Janë të pasura me acide yndyrore Omega 3

Sardelet janë një nga burimet më të mira natyrore të acideve yndyrore esenciale omega-3 në botë. Ato përmbajnë gjithashtu EPA dhe DHA, dy lloje të acideve yndyrore thelbësore që trupi përdor për të reduktuar infla ma cionin, duke rezultuar në përmirësimin e shëndetit, funksionimin më të mirë të trurit dhe një rrez ik më të ulët të sëm undjeve kro nike.

Studimet tregojnë se konsumimi i ushqimeve si sardelet, i cili është i pasur me acide yndyrore omega-3, mund të ndihmojë në trajtimin e çrregullimeve të humorit si depr esioni dhe ank thi.

Ato gjithashtu kanë një efekt të dobishëm në shëndetin e zemrës dhe janë vërtetuar se ulin nivelin e kolesterolit dhe triglicerideve.

Mbron shëndetin e kockave.

Ai i siguron trupit një sasi të mjaftueshme të vitaminës B12.

Redukton oreksin.

Kontrollon nivelet e sheqerit në gj ak.

Përmirëson pamjen e lëkurës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.