Mjekja e njohur tregon se konsumìmì ì arrave per 4 dìte ne jave do t’ju bente juve te reduktonì ndjeshem

Studiuesit kanë vërejtur se përmirësohet niveli i kolesterolit në gj ak dhe po kështu edhe një fleksibilitet më të mirë të enëve të gja kut.

Sipas një studimi të ri, ngrënia e arrave është një mënyrë shumë e mirë për të mbrojtur trupin nga sëm undjet e zemrës.

Sipas Dr. Penny Kris, ky zakon duhet të jetë një rutinë e mënyrës tuaj të të ushqyerit dhe duhet të jetë një praktikë në menunë tuaj të përditshme.

“Vetëm duke konsumuar një gru sht arra apo vaj arre për 4 ditë në javë, ju mund të reduktoni ndjeshëm rre zikun e sëm undjeve të zemrës”, – thotë doktoresha.

Ky studim nuk është i pari që vërteton se konsumi i arrave është një mënyrë super e dobishme për organizmin tuaj. Madje, kjo veti e tyre është njohur si e tillë që nga romakët në lashtësi. Ata besonin se mund të kuroheshin nga arrat, që janë përdorur edhe nga kombe të tjera.

Po kështu, anglezët i kanë përdorur që në lashtësi për të trajtuar disa sëm undje të njohura mendore. Sipas doktoreshës, janë disa mënyra për t’i përdorur arrat, duke i shtuar në sallata të ndryshme, apo edhe në drithëra.

Arrat i japin trupit ata përbërës të rëndësishëm si vitaminën E, folatet, melatonin, yndyrnat e duhura omega 3, por edhe shumë antioksidantë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.