Vajzat dhe grate mund te perdorìn kete perberes kaq te lìre sìç eshte soda e bukes edhe per thonjte nese duan qe te largojne

Kërpudhat, ose lythat në këmbë dhe thonj janë zakonisht rezultat i lagështisë, mykut ose majave dhe shpesh janë të dhimbshme dhe të pakëndshme. Një njollë e bardhë ose e verdhë në majë të thoit është zakonisht faza e parë e inf eksionit të thoit, dmth kërpudhat.

Ato mund të ndryshojnë formën dhe ngjyrën me kalimin e kohës, dhe thonjtë mund të fillojnë të pla sariten, gjë që mund të jetë shumë e pakëndshme.

Pa trajtim, kërpudhat zakonisht nuk mund të largohen, dhe ajo që ndoshta nuk e dinit është se soda e bukës është një nga kurat më efektive në shtëpi për kërpudhat.

Si të përdorni sodën e bukës për të ndihmuar kërpudhat? Përzierja e sodës dhe uthullës është e mirë pikërisht sepse soda e bukës nuk është fungicide, që do të thotë se nuk do të vrasë kërpudhat, por do të pengojë përhapjen dhe rritjen e tyre, ndërsa uthulla përdoret për të vr arë kërpudhat.

Ju duhet: 4 deri në 5 lugë sodë buke, 1 filxhan uthull të bardhë ose molle, ujë, vaditëse e këmbëve, peshqir letre.

Përzieni një gotë uthull në ujin e derdhur më parë në enën e njomjes. Ziejeni për rreth 15 minuta, më pas thajeni me peshqir letre.

Përsëriteni këtë edhe një herë, por këtë herë shtoni 4 deri në 5 lugë sodë buke.

Përsëriteni disa herë në ditë, dy herë pa dhe me sodë buke. Ideja e kësaj procedure është që uthulla të vrasë së pari kërpudhat dhe soda të parandalojë rritjen dhe përhapjen e tyre të mëtejshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.