Keto jane 5 kurat popullore te cìlat eshte ne te mìren tuaj te mos ì perdornì

Një pjesë e mirë e ilaçeve popullore na bëjnë të mos ndihemi rehat. Të përgatitur nga produkte ushqimorë që i kemi në shtëpi, ndjesia e parehatisë që na japin ilaçe të tillë popullorë nuk është diçka që mund të mos e kapërdijmë.

Por ajo që duhet të dimë është se ka disa ilaçe të tillë, që më mirë të mos i përdorim.

Pastë dhëmbësh për aknet

Pasta e dhëmbëve mund t’i përthajë puçrrat falë prezencës së sodës. Megjithatëka shumë kimikate të shtuar (si alk oli, peroksidi i hidrogjenit dhe mentoli) në pastën e dhëmbëve, që mund të irr itojnë lëkurën tuaj.

Pastrues lëkure nga arrat

Skrabi nga arrat për të larguar qelizat e lëkurës së vde kur nga trupi është një ide e keqe. Edhe pasi t’i shty pni arrat do të ketë shumë tehe të dhëmbëzuara, që përbëjnë rrez ik për çarje të lëkurës.

Maska me të bardhën e vezës

Në kundërshtim me besimin e përgjithshëm maskat me të bardhën e vezës nuk i bën asnjë të mirë lëkurës.

Përveç kësaj përmban rrez ikun e inf eksionit të salmonelës, i cili mund të shkaktojë diarre, ethe dhe shtrëngime barku.

Gjalpë për djegie

Mos përdorni kurrë gjalpë për të shëruar djegiet. Diçka e tillë mund t’iu vendosë përballë rrez ikut për inf eksion, pasi në gjalpë mund të rriten bak terie.

Kur digjeni, hidhni shpejt ujë të ftohtë në vendin që digjeni, aplikoni krem me antibiotik dhe mbulojeni me të vendin ku jeni dj egur.

Kos për inf eksione mykotike

Një keqkuptim i zakonshëm është se kosi heq qafe inf eksionet mykotike. Për fat të keq nuk ka të dhëna që të vërtetojnë diçka të tillë. Përdorimi i këtij produkti madje mund të çojë edhe në inf eksione të tjera./sot.com.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.