Keto jane 4 grupet e personave te cìlet nuk duhet kurresesì te konsumojne hudhren

Hudhra është një nga ushqimet më të shëndetshme, vetitë shëruese të mrekullueshme të së cilës sjellin përfitime të jashtëza konshme shëndetësore. Njerëzit e kanë përdorur që nga kohërat e lashta në trajtimin e shumë problemeve shëndetësore.

Hudhra përmban rreth 400 përbërës aktivë, dhe është i pasur me vitamina dhe minerale si adenozinë, alicinë, aminoacide, fibra vegjetale, yndyra bimore, vitaminë A, vitaminë B1 dhe B2, vitaminë C, hekur, enzima, vajra esencialë, jod, kalium, kalcium, selen, squfur dhe fosfor.

Por, pavarësisht të gjitha vetive shëruese të këtij grupi njerëzish, ata nuk duhet ta konsumojnë atë:

1. Pacientët para ope racionit

Nëse do t’i nënshtroheni një ope racioni në të ardhmen e afërt, rekomandohet të mos konsumoni hudhër për të paktën dy javë më parë, pasi kjo do të zgjaste gja kderdhjen.

2. Njerëzit me presion të ulët të gja kut

Ky ushqim i mrekullueshëm ul presionin e gja kut dhe nëse vuani nga presioni i ulët, mund t’i bëni vetes më shumë dëm sesa dobi duke e konsumuar.

3. Personat që kanë probleme me mëlçinë

Edhe pse hudhra ka veti antibak teriale dhe antivi rale dhe mund të vr asë bak teret dhe vi ruset, ajo nuk duhet të përdoret për të parandaluar vi ruset e hepatitit.

Përkatësisht, disa përbërës të hudhrës mund të shkaktojnë stimulim në stomak dhe zorrë, të cilat mund të pen gojnë sekretimin e lëngut tretës në traktin tretës. Kështu, ndikon në tretjen e ushqimit dhe përke qëson shumë shenja të hepatitit, si të përzierat.

4. Personat që vuajnë nga sëm undjet e syrit

Pacientët që vuajnë nga sëm undjet e syve, veçanërisht ata me shëndet të dobët, duhet të shmangin gjithashtu hudhrën.

Mjekësia tradicionale kineze promovon se konsumimi i rregullt i hudhrës në sasi të mëdha për një periudhë të gjatë kohore mund të dëmtojë sytë dhe mëlçinë, por gjithashtu mund të shkaktojë humbje të kujtesës, tringëllimë në veshët dhe probleme të tjera shëndetësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.