Mjekja e njohur Anjeza Kuçì tregon se sì duhet te vepronì me pìkat e bardha qe mund t’ju behen shpesh tek bajamet

Më krijohen shpesh disa pika (gu rë) të bardha në bajame. Kam dëgjuar se mund të hiqen me shi ri ngë dentare, por nuk e di se çfarë është kjo. A mund të pyesni një mjek për këtë ju lutem? Përgjigjet Anjeza Kuçi, mjeke ORL në Poliklinikën e Specialiteteve nr.3, Tiranë.

Gu rët e bajameve ose tonsilolitet futen në grupin e inf eksioneve kro nike të bajameve që shoqërojnë përgjithësisht format atropike.

Nga inf eksionet kro nike, tonsilat mund të zmadhohen apo zvogëlohen, ose ky mund të jetë një ndryshim që ato e pësojnë gjatë evolucionit të tyre.

Në rastin e dytë, ato vendosen nën harqet e bajameve që janë bërë si xhepa dhe mbledhin mbeturinat ushqimore, qelizat e vde kura dhe vishen me shtresën e karbonatit të kalciumit dhe elim inohen si tapa me ngjyrë të verdhë deri në gri me erë të keqe.

Sado që ato të pastrohen mekanikisht, do të krijohen përsëri, sepse janë deri në polusin e sipërm dhe zgjidhja përfundimtare është heqja e bajameve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.