Dolì ne skene qe ne moshen 5 vjeçare: As qe u shkon ne mendje se sa vjec prìtet te mbush Ardìt Gjebrea

Ardit Gjebrea është një këngëtar, kantautor, producent, prezantues shqiptar nga Shqipëria. Ka lindur më 7 qershor 1963. Pra kete qershor te vitit 2023 ai pritet te mbush plot 60 vjece. Ai është udhëheqës i spektaklit të mirënjohur muzikor në Shqipëri, Kënga Magjike.

Për herë të parë Ardit Gjebrea këndon në skenë në moshën 5 vjeçare. Më pas vijon të këndojë në Festivalet e Fëmijëve ku nga ato vite ai kujtohet për këngët “I ëmbël zëri i gjyshes” “Kur këndoj për ty moj nënë” etj.

Ende fëmijë ai shfaqet në skenë si këngëautor me këngën “Balladë për pionierin d ëshmor” e më pas ai do të këndojë këngët e veta.

Dalja e parë e rëndësishme e tij në skenë si krijues dhe interpretues mban datën 17 dhjetor 1991 në Festivalin e RTSH-së ku fiton çmim të parë me këngën “Jon”.

Në dhjetor të vitit 1995 ai fiton përsëri çmim të parë në Festivalin e RTSH-së me këngën “Eja”.

Me këngët e albumeve të tij, ai fillon të këndojë në shumë veprimtari dhe koncerte brenda dhe jashtë vendit. Prej vitesh ai prezanton edhe e emisionin e Diela Shqiptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.