Per aromen e pakendshme te gojes mund te perdornì kete produkt natyral ì cìlì gjendet lehtesìsht

Rrepkat janë plot me vitamina dhe minerale si bakër, mangan, kalium, vitamina C, K dhe B6, si dhe përmbajnë kalcium, hekur, fosfor, zink dhe natrium.

Vetitë e tyre shëruese janë shumë të njohura dhe këto perime janë përdorur për të trajtuar shumë sëm undje edhe para ardhjes së ilaçeve, dhe shumë ende i përdorin ato sot si një alternativë ndaj mjekësisë moderne.

Ato kanë veti antibak teriale dhe antifungale, por ndihmojnë edhe me problemet e frymëmarrjes, veçanërisht kollën dhe astmën.

Janë një diuretik natyral.

Në verdhëz, ato normalizojnë prodhimin e bilirubinës.

Stimulojnë prodhimin e qelizave të kuqe të gja kut.

Janë të mira për humbje peshe sepse kanë pak kalori dhe shumë fibra.

Përmirësojnë tretjen.

Zvogëlojnë rrez ikun e infla ma cionit të traktit urinar.

Ndikojnë për veshka të pastra.

Largojnë erën e pakendshme të gojës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.