U duhen vetem 15 mìnuta dhe nje gote uje per te kuptuar nese kenì apo jo myk ne trup

Candida albicans është një lloj myku që gjendet në pjesën e gojës, sistemin e tretjes. Për fat të mirë janë bak teret e mira që e mbajnë vazhdimisht nën kontroll.

Shenjat që tregojnë se në trupin tuaj është shfaqur myku lidhen me ndryshime të papritura të humorit, përqendrim të dobët, sistem të dobësuar imunitar apo lodhje kro nike.

Si të zbuloni nëse keni Candida me një test të thjeshtë në shtëpi?

Mbushni një gotë me ujë dhe vendoseni, pranë shtratit tuaj. Në mëngjes, pështyni në të dhe prisni për 15 minuta.

Nëse pështyma juaj ka mbetur në sipërfaqe të ujit, niveli Candida-s është normal. Nëse pështyma zbret në fund të gotës, ekziston mundësia që ju keni nivel të lartë të mykut në trupin tuaj.

Në këtë rast duhet të konsultoheni patjetër me mjekun për të zgjidhur problemin tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.