Aloe veren mund ta perdornì dhe per te ulur nìvelìn e sheqerìt ne trup, kjo pasì ndìhmon ne trajtìmìn

Sipas hulumtimeve, nëse përdoret në mënyrë të drejtë, aloe vera mund të ulë dukshëm nivelin e glukozës në gj ak dhe trup. Diabeti konsiderohet një ndër sëm undjet më të shpeshta auto-imune.

Mirëpo është mirë e njohur që stërvitja e rregulltë, balancimi i mirë i ushqimit dhe mënyra e shëndetshme e jetesës mund të na ndihmojnë pa masë në pen gimin e sëm undjes ose së paku në orientim të efektshëm.

Edhe pse stili i jetës dhe stërvitjet e rregullta varen nga orari i punës dhe qëndrueshmëria fizike, ushqimi i shëndetshëm tërësisht varet nga ju dhe në këtë rast rëndësi ka aloe vera.

Në vazhdim po ju japim disa fakte të rëndësishme të cilat i kanë zbuluar disa hulumtime:

Aloe vera është një ndër artikujt më të efektshëm që mund të na ndihmojnë në rregullimin e nivelit të sheqerit në gj ak në mënyrë natyrale.

Konsumimi i rregullt i lëngut të freskët të aloe verës është shumë i dobishëm për stabilizimin e sasisë së glukozës në qarkullim të gja kut.

Aftësia hipoglikemike e aloe verës mund të tregohet njësoj e dobishme për të gjithë pacientët me sëm undje të sheqerit.

Nëse merren dy doza lëngu aloe vera (kurdo qoftë midis 5ml dhe 15ml) çdo ditë, niveli i sheqerit në gj ak do të ulet dukshëm.

Përse është mirë të përdorim aloe verën për diabetin?

Tani, t’i kthehemi arsyeve përse aloe vera konsiderohet si tretman natyral për diabetin dhe përse do të duhej ta përdornim atë:

1. Xheli aloe vera është glukomanan i pasur. Ato janë fibra dietale (polysaccharide), të cilat përftohen lehtë të tretura në ujë, me çka ulet sasia e glukozës në trupin tonë. Shkurt, komponenti i hemicelulozës mund të veprojë si materie hipoklikemike dhe të ulë në mënyrë efektive nivelin e sheqerit në gj ak.

2. Ajo përmban bashkime të caktuara siç janë antrakinona (fenolë organikë me aromë të caktuar) dhe lecitina (proteina të cilat lidhin bashkë karbohidratet), të cilat ndihmojnë në uljen e pranisë së glukozës në gj ak, si edhe në mbajtjen e rregullt.

3. Mund të ulë nivelin e sheqerit në gj ak edhe deri në 50% për vetëm disa muaj.

4. Detoksifikon trupin, gjë që ndihmon në elim inimin e tepricës së glukozës nga qarkullimi i gja kut.

5. Është antoiksidant i shkëlqyeshëm, si edhe si cilësi antiinfl ama tore, gjë që na mbron nga probleme të tjera të ndryshme, siç janë i thati, pla gët, inf eksionet të lidhura me diabetin.

6. Mund të nxisë tajitje të insulinës në trup, dhe në këtë mënyrë zbut diabetin lehtë.

7. Duke pasur parasysh që është përbërës natyral, nuk shkakton efekte anësore të padëshirueshme.

Si vepron aloe vera në dietën e diabetit?

Siç është thënë edhe më parë, aloe vera mund të bëjë çudira për të sëm urët nga diabeti bashkë me ushqimin e shëndetshëm dhe të balancuar.

Është me rëndësi që të përdorni xhel të aloe verës së freskët apo lëngun vetëm në vend të atyre të përpunuara. Kjo do t’ju ndihmojë të keni dobinë maksimale.

Në fillim, në muaj merrni vetëm 1 lugë aloe vera në ditë. Mirëpo shtoni sasinë deri në 3 lugë çaji në ditë. Nëse shija e hidhur e ushqimit nuk i përshtatet qiellzës suaj, thjesht shtoni një sasi shumë të vogël mjalti apo çfarëdo ëmbëlsuesi tjetër natyral para se ta konsumoni./botasot.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *