Mejku ì njohur tregon 2 rastet se sì duhet te vepronì per te trajtuar dhìmbjet e supìt

Një këputje e plotë e manshetës rotatore nuk shërohet. Rupturat e plota zakonisht kërkojnë ndërhyrje në qoftë se qëllimi juaj është t’i riktheni shpatullës funksionin optimal. Përjashtim bëjnë personat e moshuar apo personat që vuajnë nga sëm undje që rrisin rrez ikun.

Ekzistojnë disa evidenca se riparimi i manshetës rotatore brenda tre muajve nga dëmtimi jep rezultat më të mirë. Juve do t’ju duhet te vendosni me mjekun tuaj se kur është koha më e mirë për të realizuar ndërhyrjen. Këputjet e pjesshme nuk kërkojnë riparim apo nderhyrje.

Nëse ju keni një këputje të pjesshme, me shumë mundësi ki ru rgu do t’i japë manshetës tuaj rotatore mundësinë të shërohet vete.

Por nëse ju nuk mund të duroni dot dhimbjen, ose nëse ju nuk mund të përdorni dot krahun, ju mund të keni nevojë të merrni në konsideratë një ndërhyrje.

Hapi tjetër do të jetë një artrogram ose MRI scan për të ndihmuar mjekun të planifikojë procedurën. Ki ru rgu do të jetë në kërkim të detajeve të manshetës rotatore të këputur dhe problemeve të tjera.

Këputjet e vogla mund të trajtohen ndonjëherë me një nderhyrje të vogël. Mjeku thjesht përdor një artroskop për të parë dhe për të hequr fibrat e këputur apo degjeneruar brenda tendinit.

Një artroskop është një kamera TV e vogël që mund të futet në një prerje shumë të vogël.

Kjo e lejon ki ru rgun të shohë zonën ku ai është duke punuar në një ekran televiziv. Asnjë qepje nuk realizohet në tendin. Në vend të kësaj, këputje e vogël lejohet te shërohet vetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.