Ekspertì ì ushqìmìt Abdyl Sìnanì tregon metoden qe tregon nese buka permban apo jo ngjyrues

Buka është ajo që konsumojmë çdo ditë, por mesa duket jemi të mas htruar dhe të pasigurt e ku i dihet se si po na ndikon në shëndet. Furrat e bukes nuk eshte se e tregojne receten e bukes se zeze ne shumicen e rasteve.

Por per te vertetuar kete eksperti i njohur tregon qe eshtë kryer një eksperiment me bukën e zezë dhe atë integrale.

E futur në ujë për 60 minuta ajo lëshon ngjyrë, çka do të thotë se gjatë përgatitjes është përdorur ngjyrues ushqimor. Këtë rezultat e konfirmon edhe eksperti i ushqimit Abdyl Sinani.

“Buka nuk duhet të lëshojë ngjyrë. Kjo tregon se ata marri miellin e bardhë dhe i hedhin ngjyrues”, shprehet Abdyl Sinani, që thekson se ka edhe ngjyrues që dëmtojnë rëndë shëndetin e njeriut, deri në kan cer.

Keshtu qe nga tani e tutje shikojeni mire dhe vlersojeni vete se cfare buke duhet te blini ne furrat e bukes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.