Dallìmì mìdìs ulçeres dhe gastrìtìt, sìpas specìalìstìt Yllì Merja: Dìsa nga kurat qe mund te perdornì per secìlen

Sëm undjet që lidhen me stomakun janë, gastriti, ulçera dhe nëse i lemë këto të dëgj enerojnë kalojmë në sëm undje kan ce rogjene. Stomaku është i ndërtuar nga 4 shtresa.

Shtresa e parë që është në kontkat me ushqimet që përpunohen aty, është e fortë, mukozë dhe ka aftësinë të mos dëmtohet nga prania e lartë e acidit klorhidrik. Pra aty Ph është 1-2. Është një Ph i lartë për tu shkat ërruar bak teret dhe mikr obet që vijnë me ushqimet.

Shtresa e dytë është submukoza: Është e mbushur me enë të qarkullimit të gja kut dhe enët e linfës.

Shtresa e trete është muskulatura e stomaktu, që ka muskulatura në fije të holla.

Në funksionin e stomakut, pjesa kryesore është kjo, ajo muskulatura bën lëkundje peristaltike në mënyrë të vazhdueshme dhe produkti ushqimor që vjen në stomak, brenda 3-4 orëve fillon të shkarkohet.

Për 3-4 orë pas një vakti stomaku është bosh.

Mjeku popullor Ylli Merja tregon si të ndaloni dhimbjet me receta natyrale:

Nëse dhimbjet janë sa hamë ushqimin deri në 1 orë, kemi të bëjmë me vatrat në pjesën e sipërme të stomakut dhe po lëndohet nga ushqime. Por nëse dhimbjen janë 5 orë pasi kemi ngrënë ose pas natës, atëherë kemi të bëjmë me ulçerën.

Nëse këtë ulçer e lëmë pas dore dhe e anashkalojmë me një aspirinë, mund të kalojë në he mo ragji.

Kjo kuptohet kur jashqitja fillon të dali në ngjyrë të zezë (si asfalti). E hollë dhe kur ke mbaruar ke një marrje mendsh të lehtë.

Në këtë rast, personi duhet të qëndrojë shtrirë, pasi një e çuar në këmbë mund të humbasi ndjenjat.

Në rast gastriti, gastriti jep ndezje të lehtë të stomakut dhe gromsima herë pas here kur ndjen të ftohtin dhe ka djegje stomaku:

Një gotë ujë me sod buke, Ph nga 1 që mund të jetë shkon 2-3.

Ulçera e lehtë, urthi nuk duhet të konsumohet ai ushqim që e konsumon dhe i shkakton dj egje.

Psh: Uthulla, hudhër dhe qepë e njomë, nuk duhet të konsumojë pikante. Të fillojë ditën me një gotë qumësht e përzin me një të bardhë veze dhe ta pijnë.

Ulçera në fazën e parë: Përdorimi i gjethe mëllage dhe lules së basanit.

Lëvorja e vidhit

Dhimbjet e stomakut: Kuptojmë që kemi ulçer nëse dhimbja fillon 2-4 orë pas ushqimit.

Çaji i mëllagës dhe vaji i balsamit.

Gliko e arrës i arnon pl agët e brëdshme të stomakut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *