Pergatìsnì çajìn me kokrrat e plota te arrave: Duke fìlluar nga shendetì ì trurìt dhe ì zemres e derì tek ulja e nìvelìt

Arrat janë pjesë e shumë ushqimeve të ëmbla, por edhe të atyre të njelmëta. Mundësia e kombinimit të tyre është e madhe, por gjithashtu kanë edhe vlera të shumta nutritive. Përmbajnë proteina, fibra dhe thartira yndyrore omega-3 dhe antioksidantë.

Ju do të ndiheni më mirë pas gotës së parë të çajit, transmeton Telegrafi.

Imuniteti

Një pjatë arra është plot materie të rëndësishme ushqyese, duke përfshirë edhe proteinat (4 gramë), fibrat (2 gramë) dhe magnezin (45 gramë), që të gjitha janë të rëndësishme për forcim të sistemit të imunitetit dhe për shëndetin në përgjithësi. Po ashtu janë burim i mirë i vitaminës B6 dhe janë burim i shkëlqyeshëm i bakrit.

Yndyra të shëndetshme

Arrat janë unike ndër frutat arrore sepse përmbajnë pothuajse yndyra tërësisht të shëndetshme, yndyra gjysmë të ngopura (13 gramë), duke përfshirë këtu 2,5 gramë omega-3 alfa linolenike. Që u jep atyre një avantazh të madh për shëndetin e zemrës, shëndetin e trurit dhe infla ma cionin, si dhe mund të ulin nivelin e kolesterolit të k eq në gj ak.

Antioksidantë

Ndër frutat arrore, arrat kanë më së shumti polifenole. Këto janë komponime bimore antioksidante që kanë role të dobishme në promovimin e shëndetit në mënyra të ndryshme, duke përfshirë shëndetin e zemrës, shëndetin kognitiv, infla ma cionin dhe sëm undje të shumta.

Shëndeti i zorrëve

Hulumtimet tregojnë se arrat mund të jenë një zgjedhje e mirë për shkak të vetive të tyre prebiotike, të cilat mbështesin shëndetin e zorrëve dhe mund të ndikojnë pozitivisht në shumëzimin e bak tereve të dobishme. Ato janë gjithashtu efektive në shka të rrimin e paraz itëve në trup.

Bërja e çajit

Thyejeni një grusht arra, më pas i lagni në gjysmë litri ujë të ftohtë. Mbulojini dhe lërini brenda natës. Në mëngjes i vendosim në sobë derisa të vlojnë. Kur masa të vlojë, hiqeni nga soba dhe lëreni të ftohet.

E kullojmë dhe e pimë sa është e vakët. Mund të bëni çaj vetëm nga frutat e plota, nëse preferoni në këtë mënyrë./Telegrafi

Leave a Reply

Your email address will not be published.