Kushtonì vëmendje këtyre 5 shenjave në trup dhe mos ì anashkalonì pasì trurì mundohet

Trupi juaj ka një mënyrë për të folur me ju, por është e rëndësishme të dëgjoni me kujdes atë që po përpiqet t’ju tregojë. Ju thjesht duhet t’i kushtoni vëmendje këtyre shenjave në trup dhe mos i anashkaloni. Çdo gjë që nuk ju duket normale, duhet ta kontrolloni.

Shputa rozë.

Prodhuesit e kremrave shpesh premtojnë se do të keni “këmbët e fosh. njës”. Por nëse vini re se këmbët tuaja bëhen ngjyrë rozë të lehtë dhe lëkura duket e hollë dhe e rrudhur, duhet të bëni një test gja k u për të kontrolluar nivelet e sheqerit në gj ak. Kjo shenjë mund të tregojë një problem metabolik, përfshirë dia betin.

Vetullat e holla.

Nëse vini re se vetullat tuaja po bëhen më të holla, duhet të shihni një mjek dhe të kontrolloni tir oidet. Kjo mund të jetë një nga shenjat e hipotiroidizmit.

Ngjyra e gjuhës.

Gjuha e bardhë e shoqëruar me dhim bje stomaku të herëpashershme, mund të jenë shkak i prob lemeve me tretjen. Gjuha e verdhë mund të jetë shenjë e problemeve me tëmthin. Një ngjyrë gri në të verdhë e gjuhës mund të jetë shenjë e prob lemeve me zorrët ose e dehid ratimit.

Gishtat e fryrë.

Edhe nëse keni lëkurë të pastër, pa aca rim, pa kruajtje, por këmbët tuaja ngjajnë si salsiçe, duhet të shihni një mjek. Ky simptomë mund të sinjalizojë artritin psoriatik.

Mungesa e oreksit

Mungesa e oreksit për disa njerëz që duan të bien në peshë është mrekulli. Mirëpo, nëse jeni duke përjetuar një humbje të menjëhershme të oreksit dhe vini re se po humbisni peshë, kjo mund të jetë shenjë e disa çrregullimeve metabolike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.