Keto jane dìsa nga shenjat, per te kuptuar nese nuk kenì pìre uje mjaftueshem dhe jenì te dehìdratuar

Më shumë se gjysma e popullsisë në botë janë të prekur nga dehidratimi, që mund të shkaktojë probleme serioze për shëndetin. Ka një mënyrë që të kuptoni nëse jeni të hidratuar.

Tërhiqeni pjesën e sipërme të lëkurës në njërën dore dhe nëse ajo mblidhet duke krijuar shumë vija dhe shkon në vend me pak vonesë, atëherë keni nevojë për më shumë ujë në organizmin tuaj.

Shenjat kryesore të një trupi të dehidratuar janë: Tharje e gojës, lodhje, ngjyrë e errët e urinës, tharje e lëkurës dhe humbje e elasticitetit të saj, të vjella, dhimbje koke, probleme me frymëmarrjen etj.

Sëm undjet që mund të shkaktojë dehidratimi: Kur mungon uji në organizëm, rritet sasia e toksinave. Pak më vonë, veshkat nisin që të mos i përpunojnë dhe të mos i nxjerrin nga organizmi. Një gjë e tillë shkakton inf eksion të rrugëve uri nare.

Rendesia qe ka hidratimi ne trupin tone eshte teper e larte dhe pothuajse nje pjese nga ju mund te di dhe disa nga perfitimet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.