Per kolesterolìn mjafton te konsumonì kete sallate çdo dìtë në vaktìn e drekës

Tensioni i lartë i gja kut është një problemt shëndetësor shumë i përhapur tek njerëzit. Sipas statistikave thuhet se më shumë se 40% e të rriturve mbi 25 vjeç janë të prekur nga tensioni i lartë i gja kut.

Hipertensioni i paraprin sëm undjeve të tjera që mund të rezultojnë të rrez ikshme për shëndetin të tilla si ata ku ka rdiak.

Krahas tensionit të lartë të gja kut, një tjetër arsye që çon në shfaqjen e sëm undjeve kardiova skulare është niveli i lartë i kolesterolit të k eq . Për të ulur nivelin e lartë të kolesterolit të keq dhe tensionin e lartë të gja kut përdorni sallatë me hudhra dhe kastravec.

Hudhra: Hudhra është e njohur per vlerat e shkëlqyera ushqyese. Ajo është e dobishme për uljen e tensionit të lartë të gja kut, uljen e nivelit të kolesterolit të keq, parandalon sëm undjet e zemrës, su lmin në zemër, aterosklerozën etj.

Kastraveci: është i pasur me ujë, kalium, magnez dhe fibra. Kaliumi është një nga mineralet më të dobishme për shëndetin e zemrës. Fibrat dhe uji nga ana tjetër promovojnë rënien në peshë, gjë shumë e rëndësishme për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni dhe kolesteroli i lartë.

Bëni sallatë me kastravec, hudhra dhe vaj ulliri, mund t’i shtoni pak uthull dhe kripë. Hajeni çdo ditë në drekë dhe do të shikoni përmirësime të dukshme në këto kushte shëndetësore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *