Per trajtìmìn e urthìt, ja se sa ore perpara gjumìt duhet ta konsumonì darken

Provoni këto 7 menyra për të trajtuar urthin: Mbani kokën lart – Është e rëndësishme ta l ndërmerrni këtë hap të vogël kur dhe kur vuani nga refluksi i acidit. Nëse jeni ende në shtrat, sigurohuni që të ndryshoni pozicionin tuaj dhe të ngrini kokën në mënyrë që të reduktoni simptomat e zbaticës së acidit.

Mos pini kafe

Kafeja përmban kafeinë e cila mund të shkaktojë aciditet brenda stomakut kur konsumohet në mëngjes. Kafeja gjithashtu mund të relaksojë përkohësisht sfinkterin e poshtëm të ezofagut, duke rritur kështu rrez ikun e realuksit të acidit.

Thuaji jo lëngjeve të frutave të agrumeve

Pirja e sasive të tepërta të lëngjeve të frutave që janë të pasura me vitaminë C, ose me natyrë limoni mund të jetë e dëmshme për shëndetin e stomakut tuaj. Kur konsumohen në sasi më të mëdha, lëngjet e frutave të agrumeve mund të shkaktojnë refluks acidi.

Hani darkën tuaj të paktën 3 orë përpara se të shkoni në shtrat
Shmangni gjumin menjëherë pas mbarimit të darkës. Kjo nuk e lë trupin të tresë ushqimin siç duhet dhe kështu çon në aciditet dhe urth. Hani gjithmonë 2-3 orë para gjumit në mënyrë që trupi juaj të përfundojë procesin e tretjes dhe të mos vuani nga refluksi i acidit në mëngjes të nesërmen.

Kujdesuni për peshën tuaj

Obeziteti mund të jetë një faktor rrez iku për refluksin e acidit. Diafragma ndodhet pikërisht mbi stomak, ky organ zakonisht forcon sfinkterin e poshtëm të ezofagut i cili parandalon prodhimin e tepërt të acidit të stomakut të rrjedhë në ezofag.

Kur ka yndyrë të tepërt në bark, presioni në pjesën e poshtme të barkut rritet në një nivel ku prodhimi i acidit brenda stomakut dyfishohet.

Lër duhanin

Pirja e duhanit dhe aciditeti janë të ndërlidhura. Kur pini duhan, ai në fakt përke qëson e refluksit duke provokuar drejtpërdrejt refluksin e acidit dhe ndoshta nga një reduktim afatgjatë i presionit të sfinkterit të poshtëm të ezofagut.

Shmangni ngrënien e ushqimeve pikante

Ushqimet pikante dhe të yndyrshme janë të dëmshme për shëndetin e stomakut, duhet të kufizoni konsumimin e këtyre ushqimeve kur keni problem me aciditetin dhe stomakun./shkollaeshendetit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.