Per te rregulluar luhatjet e sheqerìt ne trup mjafton te pìnì lengun e kesaj perberjeje

Për të përgatitur çajin bimor të kanellës, vloni 2 shkopinj kanellë ose, përndryshe, derdhni pluhur kanelle në ujë të valë, lëreni të ftohet dhe filtrojeni para se ta pini.

Ju mund të shtoni lëngun e gjysmë limoni për të përmirësuar aromën dhe për të rritur përfitimet.

Dj eg yndyrën

Disa komponime kanelle na ndihmojnë për të rritur dj egien e dhjamit, veçanërisht atë të barkut. Caji bimor i kanellës ka një veprim termogjen, i cili përshpejton humbjen e peshës.

Rregullon sheqernat

Një përbërës që ndodhet në kanellë aktivizon receptorët e insulinës në qeliza, duke ndihmuar në uljen e luhatjeve të sheqerit në gj ak me 30%. Eshte një pije e shkëlqyeshme për ata që vuajnë nga diabeti dhe gjithashtu përmirëson gjendjen shpirtërore dhe jep energji.

Heq infla ma cionin

Polifenolet e kanellës mund të qetësojnë infla ma cionin e qelizave, duke lu ftuar kundër efekteve të radikalëve të lirë. Për më tepër, mund të zvogëlojë rrez ikun e vuajtjes nga sëm undjet e zemrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.