Sìpas mjekes se njohur, meshkujve u bìen me shume floket ngaqe konsumojne keto pìje

Një studim së fundmi ka zbuluar se konsumimi i një pije energjike të caktuar rregullisht mund të bëjë që flokët e meshkujve të bien më shpejt. Sipas The Sun, mjekët zbuluan se kishte 30% më shumë gjasa te meshkujt që pinë rregullisht pije energjike, së bashku me kafe dhe çaj të ëmbëlsuar.

Ekspertët në Universitetin Tsinghua në Pekin zbuluan gjithashtu se konsumimi i pijeve të gazuara dhe pijeve energjike i vënë njerëzit në rrez ik më të madh të problemit.

Në revistën Nutrients, ata pohuan se burrat po konsumonin rregullisht diçka nga një deri në tre litra nga këto pije në javë. Ata që pinin më shumë se një pije të ëmbël çdo ditë u tha se kishin një shans më të madh 42% për të përjetuar rënie të flokëve në krahasim me ata që nuk i preknin pijet.

Meshkujt që pranuan se kishin rënie të flokëve, pranuan se konsumojnë mesatarisht 12 pije të ëmbla ose energjike në javë. Ekspertët shqyrtuan zakonet e mbi 1000 burrave kinezë të moshës 18 deri në 45 vjeç dhe i studiuan ato për një periudhë katër mujore.

Brenda kësaj kohe ata duhej të regjistronin zakonet e tyre të të ngrënit, si dhe një raport rreth shëndetit të tyre mendor.

Por nuk ishin vetëm pijet që u studiuan, pasi u zbulua gjithashtu se burrat që konsumonin shpesh fast-food dhe hanin pak perime gjithashtu përjetuan rënie të flokëve me një ritëm më të shpejtë. Për më tepër, ata që dihet se përjetojnë ankth u tha se ishin në rrez ik më të madh.

Është vërejtur mirë në të kaluarën se ekspertët pretendojnë se sekreti për të mbajtur flokët e bukur është ndjekja e një diete të shëndetshme. Dermatologia me bazë në Londër, Dr Sharon Wong, tha për The Sun:

Qelizat e folikulit të flokëve janë qelizat e dyta me ndarje më të shpejtë në trup dhe kërkojnë të gjitha lëndët ushqyese të një diete të shëndetshme të ekuilibruar mirë.

Kjo përfshin proteina pa yndyrë, karbohidrate dhe yndyrna të mira, vitamina dhe minerale, por nuk ka asnjë superushqim për flokët.

Meqenëse flokët nuk janë një strukturë thelbësore për mbijetesë, trupi nuk i jep përparësi përdorimit të lëndëve ushqyese për rritjen e flokëve. Mangësitë ushqyese dhe dietat e rënda janë një shkak i zakonshëm i rrallimit dhe rënies së flokëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *