Kjo eshte arsyeja perse mjekesìa kìneze perdor kete trajtìm me qepe e cìla vendoset gjate nates

Pjesa e poshtme e këmbëve tuaja është një pikë e fuqishme dhe e drejtpërdrejtë e aksesit në organet e brendshme në trupin tuaj përmes atyre që njihen si meridianët në mjekësinë kineze.

Meridianët janë shtigjet e çdo organi me trupin tuaj. Disa njerëz thonë se meridianët nuk ekzistojnë në trup ose në pjesën e poshtme të këmbëve. Për ata që kuptojnë mjekësinë kineze, mund ta dini se sistemi meridian është shumë i lidhur ngushtë me sistemin nervor.

Nëse mendoni se keni nerva dhe një sistem nervor dhe mendoni se keni edhe meridianë, në thelb është e njëjta gjë kur e interpretojmë dhe shohim se ku janë meridianët brenda trupit.

Këmbët e poshtme kanë shumë mbaresa nervore të ndryshme, rreth 7000 (kryesisht meridiane), të cilat lidhen drejtpërdrejt me organe të ndryshme në trup. Ato janë qarqe elektrike shumë të fuqishme brenda trupit dhe shpesh janë joaktive, sepse ne veshim këpucë dhe nuk bëjmë akupunkturë për të ndihmuar në asnjë mënyrë meridianët ose nervat.

Kjo është arsyeja pse unë doja të rekomandoja të ecni zbathur! Për të stimuluar këta meridianë në fund të këmbëve tuaja, si dhe për të tokëzuar veten me fushën jonike negative të tokës.

Një nga mënyrat më të mira për të hapur këto rrugë elektrike (meridiane) dhe për të ndihmuar në pastrimin e organeve tuaja të brendshme pa bërë asgjë të brendshme (në lidhje me dietën) është të prisni qepët dhe hudhrat dhe t’i vendosni ato në çorape, ndërsa ju fle.

Qepa dhe hudhra janë pastruesit e njohur të ajrit dhe kur aplikohen në lëkurë ato vr asin mikr obet dhe bak teret, por edhe acidin fosforik (substanca nga qepa që të bën të qash kur i presësh) që hyn në qarkullimin e gja kut ndihmon në pastrimin e gja kut dhe vret çdo gjë, bak teret ose mikr obet që mund të ke qformohen dhe të çojnë në grip.

Disa njerëz e teprojnë dhe këmbëngulin se nuk do të përdorin më kurrë një qepë, sepse ajo mbledh mikr obet dhe bak teret dhe më pas e hanë atë.

Nuk jam i sigurt nëse kjo është e vërtetë apo jo, sepse një përqindje e njerëzve thonë se është e vërtetë, dhe disa pretendojnë të kundërtën!

Por ajo që di është se qepa piqet (oksidohet, piqet nga oksigjeni) në shtresën që qëndron e hapur kur i presim dhe ngrënia e ushqimit të oksiduar nuk është forma më e freskët dhe më e shëndetshme e atij ushqimi, duke hequr kështu shtresën para se të hamë.

Është një veprim i zgjuar për të shmangur ngrënien e mikr obeve ose bak tereve nga shtresa e inf ektuar e qepës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.