Trajtìmì qe mund te benì me kos per te larguar mykun e thonjve

Onikomi ose inf eksioni fungal i thonjve është ndryshimi më i zakonshëm dhe përgjegjës për 50 përqind të inf eksioneve të thonjve. Ajo që shkakton shfaqjen e mykut te thonjtë lidhet me një mjedis të lagësht dhe të ngrohtë.

Kërpudhat ushqehen me keratinë, e cila është proteina kryesore në flokë dhe lëkurë.

Por, nëse keni një problem të tillë nuk duhet të shqetësoheni. Ka pafund metoda natyral që jua zgjidhin problemin tuaj. Gjithçka që duhet të bëni është të zhysni këmbët tuaja në:

Kos

Ju mund të zhysni këmbët në kos ose t’i fërkoni ato derisa të thahen.

Në fund lajini me ujë të ngrohtë. Kosi është një nga përbërësit më të mirë në trajtimin e infe ksioneve kërpudhore.

Ai është në thelb një bak ter i qëndrueshëm, ka mikroorganizma miqësorë që ndihmojnë në shkat ërrimin e infe ksioneve.

Sodë buke

Nëse përdorni zakonisht këpucë të mbyllura, ka një zgjidhje për të elim inuar bak teret e mundhshme të këmbëve. Mjafton kjo përzierje me sodë buke dhe ujë të ftohtë. Aplikojeni rregullisht. Më pas lërini këmbët të thahen.

Niseshte

Niseshteja është një tjetër përbërës i përsosur për të zhd ukur kërpudhat dhe bak teret falë aftësisë së saj për të thithur lagështirën.

Shtoni një gjysmë lugë gjelle niseshteje në pak ujë dhe gatuajni derisa përzierja të marrë një ngjyrë kafe.

Lajini këmbët dhe aplikojeni përzierjen në zonat e prekura. Lëreni për 1 minutë dhe më pas lajini këmbët me ujë të ngrohtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *