Per lengun e aloe veres nuk ì kenì dìtur te gjìtha: Pìrja e lengut te aloe veres nuk do te ndìhmoje

Lëngu i aloe vera është i njohur, por a është vërtet po aq i shëndetshëm sa pretendohet? Nutricionistët kanë treguar përfitimet dhe rrez iqet e lëngut të aloe verës.

Aloe vera është plot me vitamina dhe minerale.

Aloe vera përmban më shumë se 75 komponime të ndryshme që rrisin rezistencën e shëndetin, përfshirë vitaminat antioksiduese A, C dhe E; vitaminë B12; dhe minerale të tilla si zinku, bakri, seleni, kaliumi dhe kalciumi, sipas hulumtimeve në numrin e Molekulave në Mars 2020.

Këto janë disa nga arsyet që Erika Laurion, një dietologe në Hudson, Nju Jork, mendon për lëngun e aloe vera si një kurë për të gjitha.

Aloe vera është një forcues i sistemit imunitar.

Lëngu i aloe vera është një stimulues i sistemit imunitar për shkak të një subst ance të quajtur acemannan, thotë Laurion. “Ai gjithashtu ka veti anti-vi rale. Mund të qetësojë kollën dhe të ndihmojë me astmën ”. Aloe vera është anti-infla ma tor dhe përmban acid salicilik për dhi mbje dhe lehtësim të infla ma cionit, thotë ajo.

Aloe vera mund të zbusë problemet e dhi mbjes së barkut.

Lëngu i aloe vera ndihmon në balancimin e bak tereve të mira dhe të këqija në zorrë, të cilat mund të lehtësojnë disa probleme, duke përfshirë kapsllëkun.

Aloe latex përdoret si një laksativ për të trajtuar kapsllëkun. Latex përmban antrakinone të tilla si aloin që ju ndihmojnë të shkoni në banjë, sipas Institutit Kombëtar të Shkencave të Shëndetit Mjedisor. Se sa është ky laksativ i fuqishëm në lëng aloe vera është e paqartë.

Ju nuk keni nevojë për lëng aloe vera për hidratimin.

Shumë “fansa” të lëngut aloe vera pretendojnë se është më hidratues sesa uji, por nuk është e vërtetë, paralajmëron Monica Reinagel, një dietologe në Baltimore dhe autore e disa librave, duke përfshirë sekretet e të ngrënit për një dietë të shëndetshme.

“Lëngu i aloe vera nuk do t’ju hidratojë më shpejt sesa uji i rregullt, dhe megjithëse aloe vera përmban disa vitamina dhe antioksidantë, nuk është një lëndë thelbësore ushqyese.

Pirja e lëngut të aloe vera nuk do të ndihmojë lëkurën tuaj.

Ndërsa gjethja ose xheli aloe vera mund të qetësojë lëkurën, pirja e lëngut të aloe verës nuk do të ketë efekte pozitive në fytyrën tuaj, paralajmëron Adam Friedman, profesor dhe Kryetar i Përkohshëm i Dermatologjisë, “Nuk ka asnjë provë të vërtetë që sugjeron së pirja e lëngut aloe vera do të ketë ndonjë përfitim për lëkurës më shumë se sa përdorimi nga jashtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.