Pìnì kete caj per te hequr kìlet e teperta, por mos ì fusnì sheqer: Mund ta zevendesonì me kete perberes

Kur fillojme një dietë me kalori të pakta për një periudhë të gjatë,ulet sasia e kalorive që trupi djeg çdo ditë. Që ky të mos jetë një problem, ndërpriteni dietën çdo 4 javë.

Konsumoni 2 ditë me ushqim me kalori normale pasi kjo ju ndihmon të ruani metabolizmin dhe në total të di gjni më tepër kalori.

Kur konsumoni speca dj egës gjatë vakteve të ditës, di gjni kalori. Specat dj egës përmbajnë “capsaicin”, e cila e nxit trupin të harxhojë më tepër kalori. E njëjta gjë ndodh me specat e kuq, edhe pse në një shkallë më të ulët.

Nëse je para kompjuterit apo televizorit për orë të tëra, ky është pozicioni më i keq për të dj egur kalori. Me mire lexoni pasi kur lexoni truri është shumë aktiv dhe metabolizmi vazhdon normalisht procesin.

Disa sporte si futbolli, volejbolli, etj. janë të shkëlqyera për metabolizmin tuaj dhe zhd ukjen e kalorive të tepërta. Natyra e këtyre sporteve është me intervale, prandaj ndihmojnë më tepër në dj egien e kalorive.

Nëse flini mjaftueshëm rrisni tolerancen e glukozës suaj, duke ju dhënë mundësinë të konsumoni karbohidrate në sasi të pranueshme, pra mundësi më të pakta për t’u shëndoshur.

Ushtrime si ulje ngritjet jane shumë te mira për djegien e kalorive dhe forcimin e muskujve. Bëni deri në 20 ulje – ngritje, ose ushtrime të tjera me muskujt, njëkohësisht do të ndjeheni më energjik.

Qëndrimi ulur për një kohë të gjatë shkakton një zvogëlim të raportit të metabolizmit me sasinë e kalorive të djegura. Çohuni të paktën një herë në orë, ose 30 minuta, ec rreth e rrotull për disa minuta.Në fund të ditës me këtë mënyrë do keni djegur 100-200 kalori.

Dietat me përbërje të ulët karbohidratesh për periudha të gjata, rrezikojnë të dëmtojnë metabolizmin. Karbohidratet që merrni janë të lidhura ngushtë me funksionin e tiroideve dhe duke mos ngrënë mjaftueshëm, ulet efektiviteti dhe rrjedhimisht ulet sasia e kalorive të dj egura. Filloni të konsumoni karbohidrate të shëndetshme sidomos kur jeni në lëvizje.

Për të rritur metabolizmin merrni sa më shumë proteina. Sa herë që konsumoni ushqim të pasur me proteina, trupi ësht gati të dj egë sa më shumë kalori për ta ekuilibruar.

Çaji jeshil shkakton dj egien e më tepër kalorive ditore, pasi përmban antioksidante dhe ndihmon në rregullimin e dëmtimeve të sistemit imunitar. Hidhini limon në vend të sheqerit për të mos marre kalori të tepërta./shkollaeshendetit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.