Plot 9 shenja qe tregojne se kenì mungese magnezì, duke fìlluar nga nìvelì ì sheqerìt

Magnezi është një mineral jashtëzakonisht i rëndësishëm për trupin tuaj dhe shëndetin e përgjithshëm. Magnezi është i nevojshëm nga trupat tanë për shkak të rëndësisë së tij në prodhimin e hormoneve.

Minerali ndihmon në ndërtimin e muskujve dhe ko ckave dhe relakson nervat dhe muskujt. Ai mbështet shëndetin mendor dhe metabolizmin, dhe është i rëndësishëm në transmetimin e impulseve nervore.

Përveç kësaj, magnezi luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e presionit të gja kut, sheqerit në gj ak dhe niveleve të kolesterolit.

Nëse keni mungesë të magnezit, kjo mund të çojë në disa simptoma mjaft të bezdisshme, veçanërisht në planin afatgjatë.

Shenjat më të zakonshme: Dëshira për ushqime të ëmbla

Dhimbjet muskujsh, veçanërisht në pulpat e këmbëve, Pagjumësi, Nyje të lënd uara, Lodhje, Presion i lartë gja ku, Ndjenjë depr esioni, Çrregullime në ritmin e zemrës, Migrenë.

Zgjidhja: Qasja më e mirë për zgjidhur këtë problem shëndetësor është të hani më shumë produkte që përmbajnë mjaftueshëm magnez.

Ju duhet të hani perime jeshile, avokado, fiq të thatë, bajame, arra, dhe fara luledielli apo kungulli. Ju gjithashtu mund të blini suplemente që mund të plotësojnë një mungesën e magnezit në trup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.