Dy perberesìt qe do t’ju ndìhmojne te rìnohenì: Lërìnì të veprojnë për 10 mìnuta

Nëse të gjitha gratë kanë një gjë të përbashkët, është fr ika e plakjes. Duke paret shenjat e moshës, gratë përpiqen të shpëtojnë nga ky realitet i tri shtuar.

Plakja është e pashmangshme, por ka disa këshilla për të vonuar ndikim e saj në pamjen tuaj fizike.Zbuloni një maskë rinpvuese që do t’ju ndihmojë të lu ftoni shenjat e plakjes.

Trupi ynë ndryshon me procesin e plakjes, kështu që zbardhja e lëkurës, rrudhat, pikat dhe elasticiteti i dobët janë shenja të dukshme të pleqërisë.

Para se të mendoni të kujdeseni për fytyrën tuaj, duhet të jeni të vetëdijshëm për këto zakone të këqija që dëmtojnë lëkurën tuaj.

Një dietë e balancuar:

Një dietë e pasur me produkte industriale, sheqerna dhe yndyrna me siguri nuk do t’ju ndihmojë të ruani një lëkurë të bukur.Për të pasur lëkurë të bukur,do të jetë e nevojshme të favorizohen fruttat dhe perimet,mundësisht me origjinë organike.

Këto përmbajnë komponime antioksiduese që rrisin rezistencën e lëkurës ndaj ndotësve dhe stresii oksidues.

Proteinat dhe acidet yndyrore thelbësore nga farat e vajit dhe peshku gjithashtu do të duhet të konsumohen.Këto promovojnë kolagjenin dhe parandalojnë plakjen e lëkurës.

Çfarë tjetër dëmton lëkurën?

Ndotja e ajrit,kujdesi i papërshtatshëm i lëkurës,ekspozimi i tepruar në rrezet e diellit, dietat ekst reme, mungesa e konsumimit të ujit, st resi, pirja e duhanit, pirja e alk olit në sasi të tepërt dhe gjumi i rregullt janë faktorët kryesorë që ndikojnë në shëndetin e lëkurës suaj.

Kush nuk dëshiron të duket më i ri?Ky ilaç natyral do t’ju ndihmojë të rifreskoni fytyrën tuaj dhe të “ktheheni” në kohë së paku 10 vjet.

Përbërësit për maskën:1/2 limon

Një lugë gjelle mjaltë

Përgatitja dhe aplikimi

Filloni duke prerë limonin në gjysmë.Pastaj,merrni njërën gjysmë dhe shtoni pak mjaltë mbi të. Tani,masazhojeni me të fytyrën butësisht.

Mundësisht aplikoni këtë maskë në mbrëmje para se të shkoni në shtrat.Lëreni të veprojë për 10 minuta.Pas kësaj, pastrojeni fytyrën me ujë të ngrohtë. Për të mbyllur poret, lani fytyrën me ujë të ftohtë.

Ju gjithashtu mund të trajtoni edhe zona të tjera të trupit tuaj.

Përfitimet e përbërësve:Limonët janë burim i shkëlqyeshëm i vitaminës C, e cila është një antioksidant i rëndësishëm.Limoni ndihmon gjithashtu për të pastruar lëkurën tuaj dhe që ajo të ketë shkëlqim.

Lëngu i limonit është shumë i shëndetshëm,i njohur për vetitë e tij antiba kteriale. Ky lëng do të freskojë dhe rinojë lëkurën tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.