U largua ne SHBA ne fìllìm te vìteve ’90: Një këngëtare e përmasave sì Parashqevì Sìmaku

Parashqevi Simaku nje nga ikonat e medha te muzikes Shqiptare te gjithe e donin shume dhe ishte kengetarja e preferuar per te gjithe.

U pëlqye dhe u duartrokit shumë. Por pas largimit në SHBA, flitet se jeta e saj është vështirësuar vitet e fundit. Dhe shteti shqiptar nuk është interesuar kurrë për shendetin e një prej simboleve të artit, në një kohë kur kultura dhe muzika po rrënohet gjithnjë e më shumë nga pseudoartistë.

Është raportuar pak vite më parë se ajo vuan nga par aliza fa ci ale, që i ka prekur gojën. Ndaj ajo nuk përformon më në skena me këngët e saj.

Mbase nuk dëshiron për këtë arsye, që publiku ta shohë në një gjendje ku ajo nuk mund të këndojë më.

Një këngëtare e përmasave si Parashqevi Simaku, megjithatë, i mungon skenës shqiptare.

Pas largimit në SHBA, në fillim të viteve ’90, ajo u rikthyer shumë rrallë. Për herë të fundit më shumë se dy dekada më parë.

Nuk dihet prej vitesh më asgjë për një nga këngëtaret ikonë të vendit tonë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.