Derì me sot e kenì perdorur per ta pìre, por keto 6 perdorìme te tjera te qumeshtìt as qe u kìshìn

Siç dihet, përdorimet e qumështit shkojnë përtej kuzhinës. Nga trajtimi i sëm undjeve të ndryshme, flokëve trupit deri tek punët e përditshme siç janë pastrimi i mobiljeve dhe këpucëve prej lëkure, zëvendësimi i produkteve specifike të shtrenjta me qumështin do t’ju nderojë.

Ju shpëton nga dj egia e syve

Shpëlani sytë me qumësht nëse keni dj egie për shkak të piperit apo produkteve të tjera agr esive që shkaktojnë di egie sysh.

Përdoreni si fe rt ili zu es për bimët

Qumështi ndihmon në rritjen e bimëve. Ai parandalon mungesat e kalciumit dhe lu fton shfaqjen e mykut. Mbron gjtihashtu bimën nga sëm undjet. Mos e përzieni qumështin me pl ehra të tjerë pasi nëse kimikatet përzihen me të, mund të asgjësojnë benefitet e qumështit.

Mund të drejtoni flokët me qumësht

Përdorimi i qumështit në flokët tuaja, jo vetëm i bën më të shndritshëm dhe të fortë, por ndihmon edhe në drejtimin e tyre. Ju duhet vetëm një krëhër, një shishe spray dhe 1/3 gote qumësht. Hidheni qumështin në shishe dhe spërkasni flokët duke i masazhuar dhe krehur ata.

Lërini për disa minuta flokët të lagur me qumësht pastaj shpëlajini për të elimnuar aromën e tij. Kjo është një teknikë e mirë tek flokët me onde, por qumështi nuk funksionon njësoj nëse i keni kaçurrela.

Pastroni make up-in me qumësht

Qumështi nuk bën mirë vetëm për flokët, por edhe për lëkurën. Në vend që të përdorni produkte specifike për të hequr make up-in, përdorni qumësht.

Aplikojeni në fytyrë, më pas fshijeni me një copë pambuku ose sfungjeri. Përveçse largon çdo mbetje të make up-it, qumështi e mban lëkurën të hidratuar duke ruajtur lagështinë.

Mund ta përdorni qumështin për të reduktuar infla ma cionin e shkaktuar nga pi ck imi i ins ekteve

Proteinat që gjenden tek qumështi qetësojnë lëkurën pas pi ck imit të një mushkonje. Përziejeni qumështin me pak ujë, zhysni një shami në të dhe aplikojeni në lëkurën e infla mu ar. E njëjta përzierje mund të përdoret edhe në rastin e dj eg ieve të diellit.

Përdorni qumështin për të pastruar lëkurën

Pavarësisht nëse doni të pastroni çantën e dorës, të shpinës ose këpucët, qumështi ndihmon në heqjen e njollave dhe gërvishtjeve në lëkurë (përveç njollave të vajit).

Pasi ta keni pastruar me qumësht sipërfaqen e lëkurës, fshijeni me një leckë të pastër për të hequr qumështin e tepërt dhe për të elim inuar aromën e pakëndshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.