Studìmì: Keto jane farat qe studìuesìt futen fshehurazì ne dìetat e perdìtshme ne gjysmen

Në një prospektivë, të dyfishtë të verbër, studim i pergjedhur rastesisht i kontrolluar me placebo, studiuesit futën fshehurazi farat e lirit të bluara në dietat e përditshme në gjysmën e pjesëmarrësve për të parë nëse ka ndodhur ndonjë ndryshim.

Pas gjashtë muajsh, ata që kishin filluar studimin hipertensive dhe u randomizuan në padije dhe që hanin ushqimet placebo qëndruan hipertensive, pavarësisht fakti që shumë prej tyre ishin me pi lu la për presion të ndryshëm të gja kut.

Po subjektet me hipertension në grupin e atyre që konsumuan farat e lirit?

Presioni i tyre i gja kut ra nga 158/82 në 143/75.

Një rënie prej shtatë pikësh në presionin diastolik të gja kut mund të mos tingëllojë si shumë, por kjo do të pritej për të rezultuar në 46 për qind më pak go ditje në tru dhe 29 për qind më pak sëm undje të zemrës me kalimin e kohës. Vetëm nga të ngrënit e farave të lirit çdo ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.