Lekura permban kete element qe nuk e paskemì dìtur: Lìmonìn pergatìtenì ne kete menyre per tì marre atìj

Mënyra më e mirë për të konsumuar limonat është që të jenë të ngrirë dhe të hahen lëkurat e tyre. Mjafton ti lani mirë, pastaj ti vendosni në një qese të mbyllur dhe ti fusni në ngrirje.

Prisni derisa të ngrihet krejtësisht dhe më pas ndajeni me një prerëse normale që përdoret në gatim. Pas kësaj, lëkurën që keni ndarë mund ta përdorni për çdo lloj ushqimi që dëshironi.

Përbërësit që janë zbuluar në lëkurën e limonit janë qindra herë më të shëndetshëm se Adriamycin,një ilaç që përdoret në ki mio terapi.

Por më së shumti njerëzit marrin vetëm pjesën e brendshme të limonit, duke hedhur pjesën më të mirë të saj.

Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, atëherë duhet të dini se lëkura e limonit rregullon pH në gjak duke promovuar shëndetin optimal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.