Receta e pìtalkave te cìlat pasì tì provonì nuk do tì ndanì me nga tavolìna

Per 8 pitalka: 500 gr Miell, 1 Lugë e gjelles kripë, 1 Lugë e gjelles sheqer, 1 Lugë e gjelles vaj, 10 gr aditiv per brumin ( pluhur ), Edhe ujë të vokt 400 ml.

Te gjitha i perzin ne nje ene, formon brumin edhe e le me ardh s‘pari 15 min.

Pastaj e ngjesh 8 sekonda, prap e le 15min.

Edhe njehere e ngjesh 8 sekonda dhe kesaj radhe e le 30min.

Duart i lyen pak me vaj, qe mos me tu ngjit brumi duarve.

Pastaj e merr brumin e ndan ne 8 pjese te barabarta, i formon pitalkat dhe i le 10 minuta me pushu.

Ne fund i lyen pak me kos dhe ia hedh siper disa fara te zeza.

Te pjeken ne furre 15 min. Furra duhet te jete e ngrohur mire. Pasi ti provoni nuk do ti ndani nga tavolina./kuzhinat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.