Per forcìmìn e nyjeve dhe artrìtìn : Ky eshte nje nder vajrat esencìale qe ka enzìmat

Artritii është një gjendje e cila karakterizohet nga peezmatiimi i artiikulacionevee në trupin tuaj që zakonisht shoqërohet me ënjtje dhe dhim bbjee.

Kjo sëm unddjee është e zakonshme në mesin e individëve të moshuar dhe zakonisht trajtohet me iilaçee antii-infla ma tore. Por a e dini se ekziston një ‘iilaç’ natyral që vepron si kurë efektive kundër infla mac ionit të nyjeve të shkaktuara nga artriiti?

Xhinxheri, nuk njihet vetëm për përdorimet e tij në kuzhinë, por me shekuj është përdorur për të trajtuar probleeme të ndryshme shëndetësore.

Por si duhet ta përdorni rrënjën e xhinxherit për të përfituar ?

1. Shtimi i xhinxherit të freskët në vaktet tuaja

Hulumtuesit e University of Georgia në Athinë and Georgia State College & University në Milledgeville botuan një studim se disa lugë xhinxheri i grirë mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbbjees së muskujve shkaktuar nga stërviitjaa.

2. Pija magj ike

Përbërësit: 2 lugë gjelle lëng limoni të shtry dhur, 1 gotë ujë, 2 cm rrënjë xhinxheri i grirë, 1 lugë çaji mjaltë.

Përgatitja: 1. Vendosni ujin të vlojë në një tenxhere të vogël

2. Shtoni xhenxhefilin e gr irë.

3. Ziejeni ujin për 10 minuta.

4. Kullojeni atë dhe shtoni 2 lugë gjelle lëng limoni të shtrydhur.

5. Shtoni 1 lugë çaji mjaltë dhe pini 2-3 gota çdo ditë, derisa dhimbbjaa të qetësoheet.

3. Masazh me vajin e xhinxherit

Vaji esencial i xhinxherit ka enziimaa me veti antii-inflammatoree dhe analgjeziike. Ndihmon në lehtësimin e dhi mbbjees së artriitit duke vepruar në receptorët vaniilloidee, të cilët ndodhet në mbaresaat neervore të nervaave shqiisoor.

Si duhet ta përdorni?

1. Merrni 2 lugë vaj ulliri ekstra të vi irgj ër dhe ngroheni për 2-3 minuta.

2. Shtoni 3-4 pika vaj esencial xhinxheri .

3. Lëreni të ftohet pak e më pas masazhoni artiikulaciionet dhe kyçet që ju dhembiin.

4. Masazhoni zonat e dhimbbshmee me këtë përzierje të paktën 2 herë në ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.