Ne menyre qe trupì te vetëpastrohet dhe të rìkthenì balancat e elektrolìteve, konsumonì para gjumìt

Hidratimi : Ekspertët thonë se njeriu merr 40% të dozës ditore të ujit nga ushqimet. 95% e kastravecit është ujë ndaj duke ngrënë kastravec, njeriu në praktikë është duke ngrënë dhe duke pirë. Ngrënia e kastravecit çdo ditë ndihmon për hidratimin e organizmit.

Më Shumë Ushqyes : Kastravecët ofrojnë pak kalori. Një kastravec mesatar ofron 15-17 kalori. Megjtihatë, kastraveci është shumë i pasur me fibër, proteinë, vitaminat C, K, B dhe kalium, hekur, zink dhe magnez. Pjesa më e madhe e këtyre ushqyesve gjenden tek lëkura.

Detoks : Njerëzit që e teprojnë me pijen apo kanë nevojë të detoksifikohen duhet të konsumojnë më shumë kastravec. Sipas ekspertëve, nëse hani disa feta kastraveci përpara gjumit, do të ndihmoni organizmin të vetëpastrohet dhe të riktheni balancat e elektroliteve.

Rënie Nga Pesha : Kastraveci ka tendencën të na mbajë të ngopur për shkak të përmbajtjes së lartë të ujit. Ky i fundit rrit sasinë e kalorive të dj egura dhe ndihmon në përgjithësi për rënien nga pesha.

Frymëmarrje e Freskët : Kastravecët pastrojnë gojën nga bak teret e dëmshme që shkaktojnë erën e keqe të saj. Mjafton të mbani një fetë kastraveci në qiellzë për 30 sekonda që bak teret të elim inohet dhe goja të jetë më e freskët.

Më Pak Stres : Vitaminat B tek kastraveci ndihmojnë në uljen e nivelit të ank thit dhe stresit. Këto vitamina ndihmojnë organizmin të prodhojë më shumë energji.

Niveli i Sheqerit : Antioksidantët, vitamina C de mangani ndihmojnë në uljen e kolesterolit të k eq dhe sheqerit në gj ak. Kësisoj, kastravecët rekomandohen në veçanti edhe për diabetikët sepse ndihmon në mirëmbajtjen dhe parandalimin e sëm undjes./thenieperjeten.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.