Keto jane plot 4 perfìtìmet qe merrnì sìpas eksperteve vetem nga konsìmìmì ì 2 thelbì hudhre

Hudhra ndihmon në mirëmbajtjen e funksionit dhe shëndetit të zemrës.

Ajo pakëson gjasat e shfaqjes së tum or eve dhe lu fton inf eksionet.

Vlerat më të mira, hudhra i ofron nëse konsumohet e gja llë, sepse gatimi tjetërson të gjithë përbërësit mirëbërës të kësaj barishteje.

Hudhra është një nga produktet që mund ta gjejmë në tregjet e fruta perimeve gjatë gjithë vitit.Megjithatë,si çdo produkt tjetër, edhe hudhra ka stinën e sezonin e saj.

Ajo është e vogël por punën e bën të madhe për organizmin e njeriut. Më poshtë,do të mësoni arsyet përse duhet të rrisni konsumin e hudhrës gjatë stinës së verës për të mirën e shëndetit.

Ekspertët rekomandojnë ngrënien e të paktën 2 thelpinjve në ditë që të merrni përfitime të mëdha.

– Pak kalori. Hudhra mund të përmirësojë shijen e shumë ushqimeve të verës dhe ofron pak kalori. Mjafton një ose dy thelpinj hudhër, jo vetëm për të gatuar diçka të shijshme por edhe për të marrë vlerat e nevojshme.

– Hollon gja kun. Gja ku i njeriut mund të trashet më shumë gjatë verës kur trupi humbet ujë nëpërmjet dje rsitjes dhe njerëzit duhet të pinë më shumë ujë që të hidratohen.Hudhra njihet si një ndër perimet më të mira për hollimin e gja kut, madje shmang trom bo zën.

– Vitamina C. Gjatë verës, njeriu duhet ta ketë prioritet marrjen e vitaminës C si nëpërmjet ushqimeve ashtu edhe nëpërmjet suplementëve.

Lëkura ka më shumë nevojë për këtë vitaminë sepse është gjatë gjithë kohës e ekspozuar ndaj rrezeve të dëmshme ultravjollcë.Një racion prej 28 gramë hudhër ofron dhe plotëson 15% të do. zës së rekomanduar ditore të kësaj vitamine të rëndësishme.

– Antioksidantët. Hudhra është shumë e pasur me antioksidantë të cilët lu ftojnë dëmin që shkaktojnë radikalet e lira në organizëm.Antioksidantët tek hudhra mbështesin mekanizmat mbrojtës së trupit kundër dëmeve të shkaktuara prej këtyre subst ancave.

Përpos tyre, hudhra mund të ulë kolesterolin dhe tensionin e gja kut dhe e mbron trurin nga sëm undjet që i kan osen si pasojë e moshës apo stilit të jetesës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.