A e trajton me te vertete lengu ì qepes renìen e flokeve? Ja se sì qendron e verteta pasì

Nese ka një gjë që mund t’i refuzojë të gjitha përpjekjet tuaja për t’u dukur e paraqitshme dhe e bukur, atëherë duhet të jenë flokët tuaj.

Po, është e vërtetë që flokët e mirë thjesht mund të shtojnë sharmin dhe personalitetin tuaj.

Sa e duan flokët lëngun e qepës

Dimri eshte stina e vitit kur lëkura dhe flokët tanë kalojnë një periudhë të vështirë. Ashpërsia e motit thjesht i dëmton flokët tanë dhe i bën ato të corientuar, të thatë, dhe çojnë në rënien e flokëve.

Megjithatë, për shumicën prej nesh mënyra më e lehtë për t’u marrë me këtë është duke shkuar për trajtime të kujdesit të flokëve, por a ndihmon kjo në ringja lljen e flokëve të humbur?

Epo, përgjigja është JO, këto trajtime të shpejta do të ndihmojnë në kontrollin e rënies së flokëve deri në një masë, por ringjallja e rënies së flokëve kërkon kohë dhe asnjë trajtim me bazë kimike.

Epo, ne nuk po përpiqemi t’ju trembim apo t’ju shkurajojmë, por kemi një mënyrë të shkëlqyer për të ringjallur rënien e flokëve me lëng qepe.

Si funksionon lëngu i qepës në rënien e flokëve

Që prej shume kohësh, lëngu i qepës është përdorur si një përbërës aktiv në trajtimin e rënies së flokëve.

Jo vetëm që ndihmon në rritjen e flokëve të humbur, por në të njëjtën kohë mund të trajtojë në mënyrë efektive disa çrregullime të flokëve si alopecia, zbokthin, inf eksionin e kokës, kuron thinjat e parakohshme për të përmendur disa.

Qepa është e ngarkuar me përfitime shume te medha:

E pasuruar me mirësinë e squfurit, qepa bën mrekulli për të gjitha llojet e problemeve të flokëve. Prania e squfurit tek qepa ndihmon në rritjen e prodhimit të kolagjenit dhe nxit rritjen e flokëve.

Qepët janë të ngarkuara me sasi të mjaftueshme squfuri, i cili gjendet kryesisht në aminoacide, një komponent aktiv i pranishëm në proteina.

Proteinat janë një burim i shkëlqyeshëm i keratinës, i cili ka rezultuar të jetë një përbërës aktiv i përdorur për disa trajtime për kujdesin e flokëve.

Pra, pse të hapni një vrimë në xhep duke shpenzuar për trajtime dhe jo për një ilaç natyral në shtëpi, mund të ringjallë shpirtin e humbur të flokëve tuaj. në fakt, lëngu i qepës mund të jetë kaq i thjeshtë dhe efektiv.

Është vërtetuar

Sipas disa studimeve, është vërejtur se aplikimi i lëngut të qepës mund të nxisë në mënyrë efektive rritjen e flokëve dhe kjo ndodh për shkak të pranisë së keratinës të pranishme në squfur.

Prania e këtij elementi aktiv ndihmon në përmirësimin e nivelit të kolagjenit dhe kjo përfundimisht çon në një prodhim të shëndetshëm të flokëve duke rritur qarkullimin e gja kut në lëkurën e kokës dhe veçanërisht në folikulat e flokëve.

Lëngu i qepës e kuqe ndalon zbardhjen dhe rënien e flokëve dhe përmirëson cilësinë e tyre.

Rritja e flokëve ka të bëjë shume me gjenet trashëguese por varet edhe nga shumë faktorë të brendshëm dhe të jashtëm.

Përdorimi i lëngut të qepës së kuqe redukton rënien e flokëve deri në 87 % ndërsa nuk ka asnjë efekte negative anë sore për flokët dhe lëkurën e kokës.

Qepa e kuqe është e pasur me sulfur,i cili krijon kolagjenin që është faktor kryesor i rritjes së flokëve.

Po cila ështe receta?

Shtrydhni lëngun e katër qepëve të kuqe. Mund ta përdorni mikserin për të përfituar lëngun. Shtojani një lugë mjaltë dhe përzieni mirë.Pastaj masazhoni kokën me këtë lëng dhe lëreni të qëndroj rreth gjysmë ore.

Nëse nuk ju pengon aroma, mund ta mbani rreth një orë. Pastroni pastaj flokët normalisht. Këtë trajtim mund t’a bëni 2-3 herë në javë për rezultate sa më të mira./shkollaeshendetit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.