Hudhren nga tanì e tutje nuk kenì nevoje ta blìnì por mund ta mbìllnì fare lehte ne ballkonìn tuaj

Hudhra është një nga ato bimë që të gjithë duhet të mbjellin. Është jashtëza konisht e lehtë të rritet një sasi e madhe hudhre me vetëm një hapësirë ​​të kufizuar.

Nuk kërkon shumë përpjekje dhe prodhimi do të jetë është hudhra e shijshme, e kultivuar në shtëpi, gati për t’u përdorur. Ja si kultivohet hudhra:

Së pari, është e rëndësishme të zgjidhni llojin e duhur të hudhrës.
Ekzistojnë dy lloje të tjera të hudhrës: hudhra me qafë të butë dhe hudhra me qafë të fortë.

Hudhra me qafë të fortë rrit një kërcell të ngurtë, me drejtim lart, që rritet jashtë qendrës dhe ka tendencë të ketë një aromë më të mpr ehtë se hudhra me qafë të butë. Anasjelltas, hudhra me qafë të butë është pjesa më e madhe e hudhrave që do të gjeni në dyqane ushqimore.

Nuk prodhon atë kërcellin qendror të ngurtë që shihni në varietetet me qafë të fortë dhe ka tendencë të ketë një aromë më të butë. Hudhra me qafë të butë rritet më së miri në zonat me dimër të butë.

Ndërsa shumica e perimeve tuaja do të mbilleshin në pranverë, hudhra mbillet më së miri në vjeshtë. Planifikoni të mbillni hudhrën tuaj katër javë përpara se toka të ngrijë. Punoni tokën e kopshtit tuaj mirë.

Ndajini kokrrat e hudhrës në thelpinj individualë dhe kujdesuni që të mos e hiqni cipën të secilit thelpi. Mbillni ato tre deri në katër centimetra të thella me kokat ku dalin rrënjët drejtuar për poshtë.

Pasi të mbillni, ujisni kopshtin tuaj dhe mbulojeni me një shtresë të trashë kashte. Ju mund të shihni se disa fidane jeshile fillojnë të dalin në vjeshtë. Kjo eshte normale. Fidanët mund të vd esin gjatë dimrit, por do të kthehen me forcë në pranverë.

Hudhra juaj do të vazhdojë të rritet gjatë pranverës dhe verës së ardhshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.