Menyra e duhur se sì duhet te flìnì sìpas mjekut te njohur per te shmangur gerhìtjen

Është e natyrshme të mendoni se gërhitja është rezultat i asaj që po ndodh në hundë por një profesor në Universitetin e Stanfordit thotë se ka një pyetje tjetër që duhet të zbatohet për disa persona që gërhasin.

Sipas Dr. Scott Kutscher zgjidhja më e mirë është të flisni me mjekun tuaj për apnenë e gjumit.

Apnea e gjumit është një çrregullim që shkakton ndalimin dhe fillimin e frymëmarrjes në mënyrë të përsëritur, gjë që mund të rezultojë në gërhitje gjatë natës.

Hulumtimet kanë sugjeruar gjithashtu se mund të ketë një lidhje të rëndësishme midis apneas së gjumit dhe një gamë më të gjerë problemesh shëndetësore, të tilla si obe zi teti, ank thi dhe depr esioni.

Pra, ai gjumë i ndërprerë mund të ketë ndikim në shëndetin e përgjithshëm të dikujt.

Rekomandohet të flini në anën tuaj ose me kokën të ngritur dhe jo me shpinë në mënyrë që graviteti të mos i shtyjë rrugët e frymëmarrjes poshtë dhe t’i mbyllë ato.

Leave a Reply

Your email address will not be published.