Shurupì qe behet me hìthra dhe mjalte: Vetem 1 luge gjelle çdo mëngjes me stomak bosh për 3 javë

Kjo kurë ndihmon kundër kollës, azmës dhe problemeve të ndryshme me lëkurën.

Përbërësit : 40-50 gjethe hithrash të freskëta, 200-250 gramë mjaltë.

Përgatitja: Pastrojini dhe lajini hithrat me ujë të ftohtë disa herë deri sa të largoni papastërtitë.

Shty pini hithrat ose prijini në grimca të vogla dhe vendosini në një kavanoz.

Hithrat duhet të mbushin një të tretën e kavanozit dhe sipër tyre duhet të hidhni mjaltin deri sa kavanozi të mbushet plot.

Mbylleni kapakun dhe kavanozin, tundeni disa herë që përbërësit të përzihen mirë.

Më pas kavanozin futeni në frigorifer.

Mbajeni në frigorifer për 30 ditë por sigurohuni që çdo ditë ta tundni kavanozin.

Pas 30 ditësh, filtrojeni masën e mjaltit dhe hithrave dhe do të përfitoni shurupin, të cilin mund ta ruani në frigorifer.

Ekspertët rekomandojnë ngrënien e një luge gjelle ne këtë shurup çdo mëngjes me stomak bosh për 3 javë./shkollaeshendetit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.