Lìra Gjìka per prìnderìt: Ky produkt me te vertet ì kenaq femìjet, por mos harronì se keto tre

Prindër kini kujdes nga konsumimi I tepërt I sheqerit nga fëmijët tuaj në këto ditë feste. Përpiquni të kontrolloni. Ëmbëlsirat vërtet të kënaqin por bëjnë edhe dëm të madh.

Sheqeri dë mton dhëmbët, ko ckat dhe mëlçinë. Dëmet e sheqerit janë të babrabarta me ato të alk olit.

Sheqeri I tepërt kthehet në dhjamë dhe depozitohet në indin dhj am or duke shtuar artificialisht sasinë e dhj am it në trup.

Kujdes prindër për pak durim, ju lejoni fëmijën të dëmtojë ve ten, mos të rritet i shëndetshëm.

Këto ditë pushimesh, nxitini fëmijët të vrapojnë e luajnë në natyrë. Mos u tre mbni se ftohen apo dje rsiten sheqeri dëmton më shumë se një sëm undje e zakonshme. Lira Gjika

Leave a Reply

Your email address will not be published.