Ndaluan se konsumuarì kete pìje per 4 jave: Nga java e 1 e derì ne fund, melçìa, dhembet dhe oreksì

Sipas statistikave, një person i zakonshëm me të ardhura mesatare pi rreth 9.5 litra alk ol në vit. Dhe ky person nuk është i varur nga alk oli – ata thjesht duan të kalojnë pak kohë me miqtë e tyre dhe të pinë diçka.

Ndonjëherë ata kanë ndonjë pushim gjatë javës dhe pijnë vetëm pak, ndoshta konsumojnë një gotë verë para se të bien për të fjetur për të lehtësuar str esin.

Ne mësuam për eksperimentin e disa vullnetarëve që dëshironin të kuptonin nëse do të kishte ndonjë ndryshim në shëndetin dhe pamjen e tyre nëse do të qëndronin 4 javë pa alk ol.

Për njerëzit më të padurueshëm, përgjigjja është po, kishte, dhe ato ndryshime janë shumë dra mat ike.

Java e parë

Oreksi duket se rritet. Në të vërtetë, njerëzit hanë më shumë nëse pinë alk ol. Dhe kur ndalojnë së piri, ata instinktivisht duan t’i mbajnë duart e tyre të zëna, zakonisht me ushqim. Pra, është mirë që ushqimi të zëvendësohet me lëngje dhe fruta pasi të hiqet dorë nga pirja.

Dëshira për të ngrënë ushqime të ëmbla mund të rritet. Alk oli, sidomos llojit rë ëmbël, mund të rrisë nivelin e sheqerit në gj ak, gjë që mund të shaktojë dëshirën për të ngrënë sheqerna.

Por njerëz të ndryshëm kanë reagime të ndryshme dhe disa kanë një rënie në nivelet e sheqerit. Kjo është veçanërisht e rrez ikshme për njerëzit që janë me diabet.

Është e vështirë të bëni një gjumë të mirë pasi konsumoni alk ol. Kjo mund të vlejë edhe për ata që janë mësuar duke pirë një gotë përpara se të shkojnë në shtrat, me qëllim që të bien në gjumë më shpejt.

Ndërsa alk oli mund t’ju bëjë që të bini në gjumë më shpejt, zvogëlon cilësinë e gjumit tuaj.

Në disa raste, njerëzit mund të kenë dhimbje koke, të cilat janë një sinjal i ndryshimeve të mëdha në trup, siç është detoksifikimi nga alk oli. Mund të ndikojë në mëlçi ose të shkaktojë presion të lartë të gja kut.

Në këtë fazë të heqjes dorë nga alk oli, trupi juaj mund të përjetojë efektin e kundërt dhe të munde dhi mbjen (kur njerëzit pijnë rregullisht, toleranca e tyre ndaj dhi mbjes rritet) dhe në javën e parë ka ende shenja të tolerancës ndaj dhi mbjes në trup.

Java e dytë

Mëlçia fillon të rimëkëmbet. Kur njerëzit pijnë alk ol rregullisht, qelizat e mëlçisë vde sin dhe plagë shfaqen në vend të tyre. Organi mund të shërohet, por është një proces shumë i ngadalshëm. Sa më pak të pije një person, aq më i shpejtë do të jetë shërimi i tyre.

Një tjetër motivues i fortë mund të jetë ndryshimi në ngjyrën e lëkurës. Alk oli ndërpret qarkullimin e gja kut që çon në mungesë të oksigjenit në lëkurë. Si rezultat, alk oli e bën lëkurën të thatë duke çuar në shfaqjen e njollave dhe rrudhave të hershme.

Tretja fillon të përmirësohet. Alk oli rrit prodhimin e acidit në stomak. Me fjalë të tjera, stomaku “ha” vetë ngadalë. Meqë ra fjala, kjo është arsyeja pse njerëzit hanë më shumë kur pijnë alk ol.

Njerëzit që kanë eksperimentuar me heqjen dorë prej alk olit pohuan se deri në javën e 2-të, bëhet shumë më e vështirë për të refuzuar ftesat për t’u takuar me miqtë.

Njerëzit janë shumë entuziastë në fillim, por në javën e dytë, ata kanë nevojë për më shumë vullnet.

Java e tretë

Deri në javën e tretë, shenjat e dukshme të alk olit (si rra thët e errëta poshtë syve dhe ënj tja e fytyrës) largohen. Kjo është për shkak se sistemi urinar mund të funksionojë siç duhet tani.

Është më e lehtë të zgjohesh në mëngjes. Kur një person është pak i dehur, ata hyjnë në një fazë të thellë të gjumit menjëherë duke i lënë mënjanë fazat fillestare. Dhe kur përqendrimi i alk olit në gjak bie, gjumi nuk është më i thellë dhe njerëzit zgjohen më shpesh.

Sapo alk oli të dalë tërësisht nga sistemi, cikli i tyre i gjumit bëhet i natyrshëm, gjë që e bën zgjimin më të lehtë.

Pirja pakëson prodhimin e pështymës që ndikon në gjendjen e dhëmbëve. Pra, nëse nuk pini alk ol, ju keni një rrez ik më të ulët të dëmtimit të dhëmbëve dhe smalti i dhëmbëve bëhet më i fortë.

Alk oli jo vetëm që vret dhimbjen, por edhe receptorët e shijes dhe ndjesinë e nuhatjes. Me kalimin e kohës, aftësia për të nuhatur dhe shijuar rimëkëmbet.

Java 4

Nëse një person ka peshë ekstra, masa e trupit zvogëlohet në mënyrë dramatike. Numrat janë individualë natyrisht, por mesatarisht, është rreth 2-3 kg në muaj. Sa më gjatë të mos pijë personi aq më tepër peshë do të humbasë.

Alk oli rrit presionin e gjakut. Nëse kjo ndodh shumë shpesh, ekziston rreziku i zhvillimit të hipertensionit. Njerëzit të cilët nuk pijnë alk ol nuk e kanë këtë gjendje aq të shpeshtë. Dhe përveç kësaj, rrez iku i zhvillimit të sëm undjeve kardiovaskulare bie në mënyrë dra mat ike.

Lëkura bëhet shumë më e qartë. Aknet dhe aca rimet e lëkurës largohen. Kryesisht kjo ndodh për shkak se balanca e ujit në trup normalizohet dhe po kështu edhe qarkullimi i gja kut. Ngjyra e fytyrës bëhet më e barabartë, dhe shenjat largohen.

Njerëzit kanë mendje më të qartë dhe punojnë në mënyrë më efikase. Ky është ndoshta ndryshimi më pak i dukshëm. Megjithatë, rezultatet e hulumtimit tregojnë se kur pini alk ol rregullisht, truri i një personi fryhet pak dhe miliona qeliza të trurit vd esin për shkak të mungesës së oksigjenit.

Këto ndryshime janë shumë të ngadalta, por të pakthyeshme. Eshte ne doren tuaj ta gjykoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.