Kenì dëgjuar më parë për bìmën e njohur sì bìshtì ì kalìt? Pasì te mesonì keto 6 perfìtìme nuk kenì per te patur

Keni dëgjuar më parë për bimën e njohur si bishti i kalit? Kjo bimë njihet gjerësisht për fuqinë e saj diuretike.

Bishti i kalit mund të na ndihmojë gjithashtu të kujdesemi për lëkurën, flokët dhe thonjtë përmes aplikimit ose marrjes së jashtme. Është një bimë që gjendet lehtësisht edhe në vendin tonë.

Disa nga vetitë shëruese të tij janë:

1. Ka një efekt të shpejtë në reduktimin e ënjtjes dhe për të luftuar ujin e tepërt në trup.

2. Është një antioksidant i shkëlqyer dhe ndihmon në luftimin e plakjes qelizore.

3. Fuqia e tij e lartë rimineralizuese është shumë e dobishme kur jemi të lodhur , në fazat e shërimit apo konvaleshencës, si dhe një opsion i shkëlqyer për atletët.

4. Bën të mundur shërimin e shpejtë të plagëve.

5. Përmirësoni dhe përshpejtoni rikuperimin e frakturave dhe ndrydhjeve të kockave.

6. Parandalon sëmundjet e sistemit urinar, si cistiti apo gurët në veshka.

Gjithashtu ‘bishti i kalit’ është një ilaç i famshëm bukurie, për përdorim të brendshëm dhe të jashtëm. Disa produkte bukurie përfshijnë ekstraktin e tij për shkak të vetive të shkëlqyera.

Perfekt për lëkurën

Ekstrakti i tij është një tonik i mirë për fytyrën i cili forcon strukturën e lëkurës duke parandaluar shfaqjen e rrudhave, pasi i jep lëkurës një elasticitet më të madh. Gjithashtu parandalon edhe shfaqjen e strijave.

I shkëlqyer për flokët

Është super i dobishëm për trajtimin e disa problemeve si rënia e flokëve, thinja e parakohshme, majat e çara ose zbokthi. Gjithashtu forcon flokët.

Këshillohet të konsumohet ose përdoret në mënyrat e mëposhtme:

Infuzion

Suplement: ekstrakt, kapsula ose tableta

Nuk rekomandohet konsumimi i tij për periudha të gjata kohore, por në faza të shkurtra maksimumi 3 ose 4 javë , me pushime në mes. Mund ta konsumojmë edhe në kohën e duhur për të luftuar një sëmundje akute, si ënjtja apo lodhja. Gjithashtu nuk duhet konsumuar gjatë shtatzënisë ose nëse keni gastrit./living

Leave a Reply

Your email address will not be published.