Categories
Aktualiet

Ekspertet japin pergjigjen perfundimtare nese vezen duhet ta konsumojme te zier apo te skuqur

Kjo pasi veza bënë pjesë në listën e 10-të ushqimeve më të mira.

Pavarësisht përmasave të saj, veza përmban një sasi të madhe të subst anc ave ushqyese themelore për shë ndetin tonë, sepse e bardha dhe e verdha e vezës përmban sasi të madhe proteinash.

Më poshtë mund të shihni disa nga përfitimet që sjell konsumimi i saj nese e konsmoni te zier:

Veza përm irëson përqendrimin.

Nëse fëmijët fillojnë ta konsumojnë atë, mësimi i tyre mund të përmirësohet.

Studimet kanë treguar se përmes konsumimit të vezëve ju mund të bëheni edhe më të vëme ndshëm.

Veza është e mbushur me 14 ushqyes themelorë, 5 gramë yndyrë dhe 70 kalori.

Por në rast se ajo nuk iu pëlqen, ka mënyra të ndryshme për ta futur në komb inimin e ushqimit tuaj.

Proteina që përmban veza mund t’ju ndihmojë të bini në peshë.

Gjithashtu, veza i jep energji trurit dhe mbron sytë tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *