E njihni këtë erëz, pasi po përdoret për shërimin e një ndër problemeve më të përhapura

Për shkak të aromës së fortë, rigoni zakonisht përdoret si erëz në kuzhinë. Por shumica nuk e dinë, se ai ka edhe vlera të tjera të jashtëza konshme.

Rigoni është përdorur për shekuj me radhë, në trajtimin e sëm. undjeve të shumta. Çaji i rigonit është i pasur me antioksidantë, duke mbrojtur dhe rivitalizuar qelizat e dë mtuara të trupit.

Rigoni ka me bollëk acide yndyrore Omega-3, vitamina të tilla si E, A dhe C dhe minerale, duke përfshirë hekurin, kaliumin, magnezin, zinkun dhe kalciumin. Cilësitë e saj antiseptike pen gojnë rritjen dhe shumëfishimin e mikroorganizmave të dëmshëm që pu shtojnë trupin tuaj.

Çaji i rigonit, për shkak të efekteve të tij qetësuese, përdoret kryesisht si një kurë për problemet e sinusit, dhi mbjeve të fytit dhe inf. eksione të ndryshme. Rigoni është i mbushur me antivi. ralë që i japin sistemit tuaj imunitar një nxitje, duke lu. ftuar dhe duke parandaluar shumë së.mu.ndje shëndetësore

Ndihmon me dhi mbjet e kokës.

Lu.fton inf. eksionet e veshit dhe sinusit

Mban peshën trupore optimal

Trajton kapsllëkun dhe problemet urinare

Lehtëson su.lmet e astmës

Vr.et parazitët e zorrëve

Përmirëson funksionin e sistemit kardiova.skular

Përgatitja e çajit të rigonit

Në një enë zieni rigonin së bashku me dy gota ujë. E lini përreth 10 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.