Nje sektor tjeter ne Gjermani i cili ka mungese te theksuar me punetore: Ja sa eshte paga neto

Shoqata Gjermane e Transportit (BGL) vlerëson se do të ketë mungesa në supermarkete dhe vështirësi të mëdha në furnizim, duke bërë thirrje për dhjetëra mijëra vende pune në sektorin e transportit. Në fakt, përfaqësuesi i shoqatës theksoi duke folur për Agjencinë Gjermane të Lajmeve (DPA) se për momentin rreth 60,000 deri në 80,000 shoferë mungojnë!

Kompanitë në Gjermani po kërkojnë shoferë me paga shumë të kënaqshme për të plotësuar nevojat e tyre. Situata sipas DW pritet të përkeqësohet edhe më tej pasi çdo vit dalin në pesnsion 30 mijë shoferë, ndërsa numri i të rinjve në profesion nuk i kalon 15 mijë.

Por Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Rrugor (IRU), në një studim të fundit, vlerëson se deri në vitin 2027 Gjermania do të ketë nevojë për 185,000 shoferë kamionësh.

“Në Shtutgart paga është 2500 euro, në Frankfurt 2750, në Berlin 2300 euro, në Hamburg 2.500 euro, në Bavari 2500 euro neto. Kandidatët e interesuar duhet të na dërgojnë një CV në”- shkruajnë mediat greke.

Një arsye për ndërhyrjen e lidhjes GDL janë mungesat e mëdha të mallrave bazë në raftet e supermarketeve britanike, të cilat menaxherët ia atribuojnë mungesës së udhëzuesve për furnizimin e duhur të dyqaneve. Në një farë mase kjo është edhe për shkak të pasojave negative të Brexit.

Dirk Engelhardt beson se “problemi në Britani mund të përkeqësohet nga Brexit, porse është vetëm çështje kohe para se pjesa tjetër e Europë Perëndimore të përballet me të njëjtin problem”.

Gjithashtu edhe Anglia ka nevojë urgj ente për shoferë kamionësh, dhe jo pak, por deri në 100.000 të tillë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.