Sa herë në javë duhet të bënì dush: Ja se cfarë thonë ekspertët për këtë veprìm ì cìlì më së shumtì

Shumica e njerëzve janë të fiksuar pas higjienës së tyre, ndaj dhe sa herë që kthehen nga puna, shëtitja rutinë apo ndonjë udhëtim, drejtohen direkt tek dushi.

Ky është një veprim më se normal, por një prej dilemave më të mëdha që ka kaluar ndonjëherë në kokën tonë ka qenë pyetja se sa shpesh duhet të bëjmë dush?

Bërja e dushit çdo ditë mund të rrisë rre zikun e inf eksionit tek njerëzit, paralajmërojnë ekspertët të cilët studiojnë lëkurën e njeriut.

Do za e tepërt e dushit apo larjes, mund të zvo gëlojë hidratimin e lëkurës, duke shka ktuar që ajo të atë të bëhet e thatë dhe pl asa ritur, e cila lejon mikr obet për të hyrë, sipas ekspertit të sëm undjeve inf ektive Dr. Elen Larson nga Universiteti Kolumbia.

Larson shton se shumica e njerëzve lahen me besimin se do të zvo gëlojnë rre zikun e tyre ndaj sëm undjeve, megjithatë, ndërsa në të vërtetë dushi më së shumti heq vetëm erën e trupit.

Dr Kris Brendon Mitçell, asistent profesoreshë e dermatologjisë në Universitetin e Xhorxh Uashingtonit, shton se larja he q nga lëkura vajrat e saj natyrale, të cilat mund të pri shin ba ktèret “të mira” që mbështesin sistemet imunitare të njerëzve, e përditshmja britanike.

E sipas Dr Mitçell, banja vetëm një herë ose dy herë në javë zakonisht është e mjaftueshme për shumicën, duke shtuar: Një dush ditor nuk është i nevojshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.