E kenì provuar ndonjehere te fusnì poshte çarçafìt sapun? Ja se cfare thote mjeku ì njohur per kete veprìm

Të fjeturit mirë nuk është diçka e natyrshme për të gjithë. Ka shumë njerëz që nuk arrijnë flenë natën për shkaqe të ndryshme. Disa janë të shqetësuar, të tjerë nuk gjejnë një pozicion të rehatshëm, të tjerë vuajnë nga RLS ose sind roma e këmbëve të lodhura. Ciladoqoftë arsyeja, mosfjetja është shumë irrituese dhe mund të ketë një efekt të rëndësishëm në jetën e përditshme.

Sind roma e këmbëve të lodhura

Sind roma e këmbëve të lodhura ose RLS është një çrregullim i gjumit i karakterizuar nga një impuls i pakontrollueshëm për të lëvizur pjesën e poshtme të këmbës. Zakonisht përke qësohet gjatë mbrëmjes ndërsa shqetësimet manifestohen sidomos kur personi dëshiron të pushojë. Shenjat reduktohen gjatë lëvizjes, por sapo të përpiqeni të pushoni, ato shfaqen. Kjo e bën të pamundur të fjeturit gjumë.

Shenjat

Shenjat e RLS janë dri dhje e këmbëve, një imp uls i parezistueshëm për t’i lëvizur ato dhe paaftësia për të pushuar. Shenjat zvogëlohen gjatë lëvizjes dhe janë më të rënda gjatë natës se sa ditës.

Shkaqet

Shkaqet e RLS janë të panjohura. Ndoshta mund të ndodhë për shkak të një çrregullimi të qelizave nervore të trurit që janë përgjegjëse për lëvizjen dhe refleksën. Kjo gjendje duket se është e trashëgueshme. Ndonjëherë ndodh për shkak të niveleve të ulëta të hekurit ose një efekti anësor të sëmundjeve të tjera kronike siç janë insufiçenca e veshkave ose diabeti.

Sapuni me livandë

Kjo është një këshillë e Dr.Oz mjekut të njohur nga televizori i cili ka folur për një kurë të veçantë pr sind romën e këmbëve të lodhura e cila duket se me të vërtetë funksionon: vendosja e një sapuni me livandë nën çarçafë. Livanda ka efekt qetësues dhe redukton spa zm at dhe ngërçet në këmbë.

Edhe pse nuk është një teknikë e provuar shkencërisht, shumë njerëz betohen se funksionon vërtet. Sigurohuni që të jetë një sapun organik me përbërje livande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *