Ja menyra se sì duhet gatuar mìshì ne zgare, derì me sot e kenì gatuar

Mishi i pjekur në skarë, është i mirë apo i k. eq? Kjo është një nga dilemat e shumë konsumatorëve. Ata e preferojnë atë me ushqime të tjera edhe nëse nuk duhen abu. zuar.

Ka shumë mënyra të gatimit që e bëjnë atë të veçantë në bazë të përdorimeve të tij. Por, barbeku duket se është ndër më të zakonshmet. Dhe ka shumë mendime në lidhje me këtë metodë gatimi.

Por falë ekspertëve të ushqyerit dhe mjekëve ekspertë ne mund t’i japim fund kësaj pasigurie që do të japë një përgjigje përfundimtare për ata që e preferojnë atë në këtë mënyrë.

Mishi i pjekur në skarë është një lloj metode gatimi e rekomanduar sepse në këtë mënyrë ushqimi thahet dhe e bën atë të butë dhe të shijshëm. Por për këtë lloj gatimi nuk ju rekomandojmë llojet e mishit të yndyrosur. Këto të fundit në fakt kur gatuhen në skarë lëshojnë tym që mund të bëhen kan. ce. rogjene.

Për të shmangur këtë rre. zik, ekzistojnë disa masa paraprake për t’u ndjekur. Së pari, lini mishin pranë zja. rrit të paktën 5-6 centimetra, në mënyrë që të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për të shmangur kontaktin e drejtpërdrejtë të ushqimit me burimin e nxehtësisë.

Së dyti, yndyra në fl.akë duhet të shmanget. Yndyrnat që do të shkaktonin tym që do të çonin mishin të bëhet kan. ce. rogjen. Për mishin e marinuar, atëherë duhet të zgjidhni feta shumë të holla. Duke zgjedhur furrën me mikrovalë, prob. lemi mund të shmanget.

Me 60-90 sekonda në temperaturë maksimale, duhet të veçohen lëngjet e mishit. Pastrimi i mishit të këtyre lëngjeve dhe më pas gatimi i tyre në skarë mund të jetë një il.aç interesant dhe praktik për të shmangur kan. ce. rogjenët.

Leave a Reply

Your email address will not be published.