Renìa e flokeve tek femrat: Plot 8 arsye qe nuk ì kemì dìtur me pare

Flokët u bien të gjithëve, nuk është çudi. Në disa raste, rënia e flokut i atribuohet ndryshimet të stinëve, e në disa të tjera mungesës së vitaminave.

Megjithatë, në këtë artikull do të mësoni për arsye të tjera shumë herë më bef asuese të rënies së flokëve.

Med ikamentet

Shumë med ikamente siç janë holluesit e gja. kut, solucionet kundër akneve të pasura me vitaminë A, ilaçet kundër artritit, depr esionit, për zemrën dhe tensionin kanë efekte anësore. Një prej këtyre efekteve është rënia e flokut.

Lindja

Pas lindjes së fëmijës, nëna humbet shumë flokë për shkak të stabilizimit të ho rmoneve. Rënia e flokut ndalon 3-6 muaj pas lindjes.

Mungesa e hekurit

Rënia e niveleve të hekurit ndikon tek shëndeti i flokut. Nëse në organizëm keni pak hekur atëherë do ju bien flokët, thonjtë do të jenë të brishtë, lëkura e verdhë e rra hjet e zemrës të shpejta.

St resi

St resi e plogështon sistemin imunitar. Shqetësimi dhe ank thi pen gojnë rritjen e flokut dhe nxit rënien e tij gjatë krehjes.

Larja e flokëve

Përdorimi i tepërt i solucioneve të larjes së flokut, krehja, fërkimi gjatë dhe pas larjes me peshqir nxit rënien e tij.

Tharëset

Tharëset e instrumentë të tjerë për dhënien e formës së flokut, llaku, boja e të tjerë kanë ndikim në shëndetin e flokut. Domosdoshmërisht, floku do të bëhet i brishtë e do të këputet më lehtë.

Sëm undjet

Besojeni ose jo, rënia e flokëve është një shenjë e përbashkët e 30 sëm. undjeje, përfshirë ato që rrez. ikojnë tiroiden apo imunitetin. Njeriut i bien flokët edhe kur është me grip, ka temperaturë apo një inf eksion.

Duhani

Flokët nuk janë imunë ndaj duhanit. Toksinat tek tymi i duhanit ka një ndikim të fortë tek floku duke penguar rritjen dhe nxitur rënien e tij.

Çrregullimet me të ngrënin

Anoreksia dhe bulimia janë dy nga çrregullimet më të forta të të ngrënit. Ato manifestohen edhe me rënien e flokut sepse trupi nuk merr ushqyesit e nevojshëm. Këto çrregullime mendore duhen trajtuar nga një mjek profesionist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *