Shfaqet ne 1/3 persona: Cfare tregon kjo shenje tek gishtat e kembes dhe rreziku qe mund te vij pasi

Fenomeni i gishtit të dytë të këmbës më të gjatë se i madhi është shumë i përhapur dhe raportohet se shfaqet te çdo 1/3 persona në Evropë.

Mirëpo, shumë pak persona e dinë se çfarë në të vërtetë do të thotë të kesh gishtin e dytë më të gjatë se të madhin.

Disa, këtë dukuri e quajnë “këmba Greke” dhe është e njohur si shenjë e fuqisë, inteligjencës dhe tërheqjes.

Shumica e njerëzve mendojnë se kjo është vetëm diferencë vizuale, mirëpo duhet të kemi më shumë kujdes, pasi që shumë shpejt kjo mund të kaloj në dhimbje.

Njerëzit që e kanë “këmbën e Grekut” mund të kenë dhimbje në gisht, sepse si pasojë e ecjes apo vrapimit gishti lakohet.

Kjo lëvizje mund të shpijë në pezmatim, që sjell dhimbje të madhe, mirëpo rreziku është më i madh për vrapuesit.

Prandaj, preferohet t’i mbathni këpucët që kanë hapësirë të mjaftueshme për gishtërinjtë tua, dhe asnjëherë mos mbathni këpucë që shkaktojnë dhimbje rreth gishtërinjve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.