Po ju ì lanì dhembet me shume se 2 here ne dìte? Cfare thote studìmì ì fundìt per kete veprìm

Për shëndetin optimal të dhëmbëve, sugjerohet larja e dhëmbëve për minimumi 2 minuta çdo herë, 2 herë në ditë.

Nëse i lani më shumë se në mëngjes dhe darke: Dhëmbët tuaj mund të bëhen me njolla.

Smalti është një shtresë e hollë që mbulon dhe mbron dhëmbët tuaj. Edhe pse smalti është indi më i fortë në trupin e njeriut, ai ende mund të dëmtohet lehtësisht. Nëse i lani dhëmbët shumë shpesh, mund të prishni smaltin tuaj.

-Mund të shkaktojë ndjeshmëri të dhëmbëve. Një tjetër efekt anësor i dëmtimit të smaltit është rritja e ndjeshmërisë së dhëmbëve. Ngrënia dhe pirja e ushqimeve dhe pijeve të nxehta dhe të ftohta, ose çdo gjë që ka shumë acide mund të shkaktojë reaksione të dhimbshme.

Mund të filloni të keni më shumë kavitete.

Ndërsa ne zakonisht i pastrojmë dhëmbët rregullisht për të parandaluar prishjen e tyre dhe kavitetet, larja shumë e shpeshtë mund të çojë në të kundërtën e rezultatit të dëshiruar.

Nëse i lani dhëmbët më shumë se dy herë në ditë për një periudhë më të gjatë kohore, mund të prishni jo vetëm smaltin, por edhe dentinën. Kavitetet, nëse nuk trajtohen shpejt, mund të çojnë edhe në infeksion dhe humbje të dhëmbëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.